Riikka Auvinen punnersi suomenmestariksi

Sotkamon Visan Riikka Auvinen punnersi mestariksi lauantaina 01.04.2006 Ahvenanmaalla pidetyissä penkkipunnerruksen SM-kisoissa. Mestaruus on vuoden alusta Visan riveihin siirtyneelle Riikalle jo kolmas naisten sarjassa.
Naisten sarjan voitto irtosi 57,5 kilon tuloksella, jonka Riikka sai vasta viimeisellä yrityksellään. Harmaita hiuksia Riikalle auheuttivat tekniset ongelmat uusien nostovarusteiden kanssa.
Naisten kevyin sarja on useasti aiemmin ollut harvalukuinen. Tämän vuoden kilpailussa Riikka ei päässyt helpolla. Nyt Kankaanpään Voimailijoiden Jonna Nylund pisti sotkamolaisen ahtaalle jääden vain 2,5 kiloa.
Kajaanilaislähtöinen Auvinen oli tällä kertaa ainoa visalaisedustaja penkkipunnerruksen mestaruuskisoissa. Visalaisedustusta harvensi kilpailupaikkakunnan etäisyys. Kilpailumatkan pituus karsi pois muun muassa viime vuoden pronssimitalistin Asko Sirviön ja haastajaksi nousseen Erno Paavolan. Molemmat 67,5 kilon sarjassa nostavat miehet olisivat olleet potentiaalisia mitalikanditaatteja.