TUL:n mestaruuskilpailut Sotkamossa

TUL:n mestaruuskilpailut ovat kuihtuneet osallistujamääriltään olemattomiin takavuosista. Tällä kertaa mestaruustittelestä kilvoitteli vain kuusitoista nostajaa. Kilpailun parhaimpina nostajina palkittiin naisissa Helena Kvist (406,90 pistettä) ja miehissä Jouni Kvist (532,55 pistettä).

Helena Kvist paransi ennätyksiään sekä jalkakyykyssä (145,0kg) että penkkipunnerruksessa (75,0kg).

Miehissä sarjassa 67,5kg Asko Sirviö päätyi yhteistulokseen 615,0 kiloa, ja nosti samalla sijoitustaan Visan joukkueessa 479,04 pisteellään.

Sarjassa 82,5kg nostanut Jouni Kvist ei tällä kerralla onnistunut MM-kisarajan rikkomisessa. Vahvan jalkakyykyn (295,0kg) jälkeen kisa kulminoitui penkin epävarmuuteen, jossa Kvist jäi aloituspainoonsa 182,5kg. Tämä pakotti Kvistin lataamaan viimeiseen maastanostoonsa huimat 322,5kg, joka nousi polviin saakka jääden vain loppuojennusta vaille. Kvist paransi kuitenkin maastanostoennätystään 312,5 kiloon onnistuneella toisella nostollaan.

Pietarsaaren Voimailijoiden Antti Timonen nappasi itselleen 90–kiloisten herruuden tuloksella 640,0kg. Sarjan toiseksi nosti järjestävän seuran Timo Salminen tuloksella 632,5kg. Kolmanneksi sijoittui Visan Janne Väänänen tuoksellaan 545,0 kiloa. Väänänen loukkasi jalkansa kisaviikolla, eikä toipilaana pystynyt vastaamaan sarjan muille nostajille jalkakyykyn osalta.

Sarjaan 100 kiloa siirtynyt Kyösti Kehänen teki onnistuneen paluun nostolavoille. Jalkakyykyssä Kehäsen tulokseksi jäi 285,0kg, vaikka Kyösti toi viimeisellään 300,0 kiloa ylös helposti. Nosto tuomittiin hylätyksi korkeudesta. Yhteistulos 787,5 ei kerro koko totuutta päivän kunnosta, sillä kiloja jäi vielä reilusti ’varastoon’. OlsTa:n Hannu Koskinen vastasi päivän isoimmista penkkiraudoista onnistumalla viimeisellään 195,0 kilosta.

Lue kaikki kilpailun tulokset täältä

Video: Jouni Kvistin ennätysveto 312,5kg (AVI, 6.3Mt)