Visa kuuden nostajan voimin Pohjois-Suomen mestaruuskisoihin

Visalaisten kisabussi starttaa lauantaina 2.9.2006 Ouluun. Kyytiin nousee kuusi (6) nostajaa ja kourallinen huoltajia. Kisoihin odotetaan suurta osallistujamäärää. Oulu on pohjoisessa perinteikäs voimailukaupunki, joka on useiden vuosien hiljaiselon jälkeen lähtenyt pitkälti Oulun Power Teamin ansiosta uuteen nousuun.

Hallitseva naisten Suomen mestari Virpi Kehänen nousee lavalle hakemaan nostotuntumaa ennen marraskuun MM-kisoja. Virpi satsaa paukkunsa varmasti Stavangerin areenoille, mutta sähinää ei tule Oulustakaan puuttumaan. Siitä Virpi pitää huolen.

Nuorten Suomen mestaruuden kevään kotikisoissa saavuttanut Tuomas Tolvanen lähtee parantelemaan ikäluokkansa Kainuun piirin ennätyksiä. Varmat tietolähteet Visan kellarista kertovat Tuomaksen liikutelleen harjoituksissa jo aivan eri luokan rautoja kuin keväällä. Rumaa tulosta on lupa odottaa tältä nuorelta lahjakkuudelta.

Pekka Tervo lähtee kisaan levollisin mielin. Juniorisarjassa nostava Pekka on raatanut kesän fyysisissä töissä ja treenaaminen kesähelteellä on painanut. VeePee voi lähteä kisaan ilman turhia paineita, mutta uskon hänen yltävän kaikesta huolimatta ennätyksiensä tuntumaan. Hyvää ja tarpeellista kisakokemusta luvassa!

Puistolan Diesel, Janne Väänänen on saanut päätökseen vuoden mittaisen uudelleenohjelmointinsa Santahaminan luonnon kauniilla saarella ja päässyt kiinni itse asiaan eli treeniin. Peruskunto on rakennettu armottomalla melomisella, mutta Väänäsenkin kohdalla pätee vanha totuus ”lahjattomat treenaa lajin omaisesti”. Yksi asia on varmaa, grammaakaan Puistolan Diesel ei anna periksi.

Kilpakumppanina Väänäsellä 90-kilon sarjassa on Oulun ”pakolainen” Timo Salminen. Näiden miesten välienselvittelyä on ilo katsella. Kyseessä on kuitenkin seuran 90- kiloisten herruus. Timo on säilyttänyt suhteellisen säännöllisen treenirytmin ja aikoo parantaa toukokuista yhteistulosta noustakseen Visan voimanostojoukkueeseen lokakuun SM-kisoissa. Tappio toukokuun kisan maastanostossa taisi jäädä hieman kaivelemaan?

Jari Niskanen tullee tekemään isoimmat raudat visalaisissa. Tsekin tuliaisina tuodut uudenkarheat Titanin Super Plussat ja Sakelta tilattu Katana-paita siivittävät Jarin tulokseen, jolla paikka joukkuekisaan varmistetaan. Nähtäväksi jää rikkoutuuko 800- kilon raja pienen tauon jälkeen vai passaileeko ”Nestori” kuntoaan joukkuekisaan, joka on Visalle perinteisesti ollut tärkeä.