Visan joukkueet neljänneksi ja kuudenneksi Salossa, Tolvaselle SE maastanostossa!

Sotkamon Visan joukkueet sijoittuivat neljänneksi ja kuudenneksi voimanoston joukke-SM kilpailuissa Salossa 22.10.2006. Joukkuekilpailun voitti Ahvenanmaalainen ÅKK ylivoimaisella tuloksellaan 2020,48 pistettä. Toiseksi sijoittui Jyväskylän voimaklubi pistein 1929,00. Joensuun punttipojat nappasivat pronssipokaalin Sotkamon ’ykkösnyrkin’ nenän edestä 1910,90 pisteellään. Mitalisijan lunastamiseksi ykkösjoukkueen ankkurina nostaneen Kyösti Kehäsen tankoon jouduttiin lastaamaan viimeisessä maastanostossa hänen henkilökohtaiset ennätysrautansa 330,0kg. Tanko irtosi lattiasta lupaavasti mutta osoittautui tällä kertaa liian raskaaksi. Tähän päättyi valitettavasti myös Visan ennätyksellisen pitkä joukkue-SM mitaliputki, joka on jatkunut katkeamatta vuodesta 1998 lähtien.

Visan kakkosjoukkue teki tasaisen varmaa jälkeä läpi koko kilpailun. Ennakkotulosten perusteella joukkue oli rankattu vasta yhdeksänneksi, mutta lukuisat onnistuneet lavasuoritukset nostivat joukkueen pistemäärää lupaavasti kisojen edetessä. Joukkueen ankkurina nostaneen Timo Salmisen helpoksi tehtäväksi jäikin viimeistellä joukkuetovereidensa loistava päivätyö viimeisellä maastanostollaan, jolla joukkue kiilasi seitsemänneksi sijoittuneen Kuopion Painonnostajien ohi vajaan kahden pisteen turvin.

Sotkamolaisittan päivän suurimmaksi yksilösuoritukseksi nousi Visan Tuomas Tolvanen, jonka viimeiseen maastanostoon lastattiin huikeat 232,5 kiloa. Jo muissa lajeissa huippukuntonsa osoittanut Tolvanen jatkoi pomminvarmaa työtään hoitaen raudan ylös tyylipuhtaalla suorituksella. Nostollaan Tolvanen kuittasi nimiinsä alle 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen sarjaan 67,5kg. Suomen ennätyksen lisäksi Tolvanen laittoi sarjansa Kainuun piirinennätykset uusiksi jokaisessa osalajissa sekä yhteistuloksessa. Tolvasen ohella hyviin yksilösuorituksiin ylsivät Markus Kvist, Janne Väänänen sekä Erno Paavola. Kisojen päätteeksi Kvistin yhteistulosennätys parani 827,5 kiloon ja Väänäsen 677,5 kiloon. Kvist rikkoi myös Kainuun piirinennätyksiä (avoin, alle 125kg) yhteistuloksessa sekä penkkipunnerruksessa (225,0kg). Paavola paransi jokaista osa-aluettaan ja kirjautti uudeksi yhteistuloksennätyksekseen tasaluvun 600,0 kiloa, joka on samalla uusi Kainuun piirinennätys (23v, alle 75kg). Yhteistuloksen lisäksi Paavola korjaili piirinennätyksiä jalkakyykyssä (210,0kg) sekä penkkipunnerruksessa (177,5kg).

Video: Tuomas Tolvanen, maastanoston SE 232,5kg (alle 17v, 67,5kg) [WMV 1,9Mt]

Loukkaantumisista sekä muista kisavalmisteluista johtuen Visan molemmat joukkueet kokivat viime metreillä rajuja muodonmuutoksia alkuperäisiin ilmoittautumiskokoonpanoihin nähden. Visan ykkösnyrkkiä edustivat (ylärivi) Markus Kvist, Jari Niskanen, Kyösti Kehänen ja Asko Sirviö. Kakkosjoukkueessa (alarivi) kilpailivat Janne Väänänen, Tuomas Tolvanen, Erno Paavola sekä Timo Salminen.

Joukkuekilpailun lopulliset tulokset:

Seura

Pisteet

Ålands Kraftsportklubb

2020,48

Jyväskylän Voimaklubi

1929,00

Joensuun Punttipojat

1910,90

Sotkamon Visa I

1893,51

Tapanilan Erä

1891,71

Sotkamon Visa II

1721,44

Kuopion Painonnostajat

1719,40

TNT

1613,35

Power Team Vaasan Atleetti Klubi -82

1594,57