Kvist nosti neljänneksi Norjan MM-kisoissa

Sotkamon Visan Jouni Kvist sijoittui neljänneksi voimanoston yleisen luokan MM-kisoissa Norjan Stavangerissa sarjassa alle 82,5 kiloa. Kvistin yhteistulos 782,5kg koostui sarjasta jalkakyykky 295,0kg, penkkipunnerrus 197,5kg sekä maastanosto 290,0kg. Sarjan voitti Puolalainen Jan Wegiera tuloksella 872,5kg, toiseksi nosti USA:n David Ricks (845,0kg) ja kolmanneksi Kazakstanin Davranbek Turakhanov (827,5kg). Sarjan toinen Suomalaisnostaja, Marcel Lindholm jäi ilman tulosta epäonnistuttuaan penkkipunnerruksessa.

Vaikka kauan odotettu MM-mitali jäi vielä saamatta, Kvist oli tyytyväinen sijoitukseensa. Saavutettu sijoitus on hänen paras yli 15-vuotisen voimanostouransa aikana. Kvist kommentoi kilpailun jälkeisiä tunnelmiaan seuraavasti. ”Painon pudotus meni hienosti ja tankkaus onnistui hyvin. Kisan jälkeen paino oli jo 84,1kg. Kyykkyni oli kaikkien aikojen parhaassa kunnossa. Toinen, 295,0 kilon nosto oli vielä tosi helppo. Harmi, että tasapaino petti viimeisessä kyykyssä ennen lähtömerkkiä, enkä päässyt edes yrittämään ennätystäni. Olen aika varma, että se olisi tullut.”

”Penkki oli iskussa, vaikka se vähän jännittikin. Nyt se maaginen 200,0kg oli todella lähellä (hylättiin tuomariäänin 2-1). Suurin yllätys minulle oli se, että penkin lajipronssi meni 205,0 kilolla. Olen aina pitänyt itseäni huonona penkkaajana, mutta jäin MM-lajipronssista vain 7,5kg”

Maastanostossa Kvist jäi tavoitteestansa reilusti. Vetokunnon Kvist sanoi hukanneensa ’Kainuun korpiin’. Pikaisen analyysin perusteella Kvist sanoi syyksi liian pitkään jatkuneen leveän vedon harjoittelun. ”Innostuin liiaksi, kun veto kulki niin hyvin toukokuussa. Harjoittelu oli liian yksipuolista” – kertasi Kvist kisan päätteeksi.

Kvist haluaa kiittää seuraavia tukijoitaan, jotka ovat tehneet kisamatkan mahdolliseksi sekä tukeneet kisoihin valmistautumista korvaamattomalla tavalla:
– Sotkamon Visa
– Kajaanin kaupunki
– Hammaslääkäri Seppo Pääkkönen
– Vaalan Juustola
– SSPower:n Sakke ja Virpi + Titan
– treenikaverit

Video: Kvistin jalkakyykyt (Windows media, 5,3Mt)
Video: Kvistin penkkipunnerrukset (Windows media, 3,6Mt)
Video: Kvistin maastanostot (Windows media, 2,9 Mt)

Linkki: lopulliset tulokset

Jouni Kvist oli MM-kisoissa kovassa kyykkykunnossa.
Kuvassa nousee aloitusrauta 285,0kg