Kainuun mestaruuskisoissa kaksi Suomen ennätystä ja kahdeksan piirinennätystä

Sotkamon Visa järjesti avoimet Kainuun mestaruuskilpailut lauantaina 2.12.2006. Kisoihin oli ilmoittautunut ennätykselliset 25 nostajaa, joista paikalle saapui lopulta 22. Neljällä nostajalla oli tavoitteenaan Suomen ennätys, joten paikalla oli myös tilanteen vaatima tuomaristo.

Ensimmäisenä ennätystalkoisiin starttasi Visan 17-vuotias Tuomas Tolvanen, jonka tavoitteena oli rikkoa voimassa oleva yhteistuloksen Suomen ennätys 557,5kg sarjaan alle 67,5 kiloa. Yhteistuloksen lisäksi Tolvasen pyrkimyksenä oli parantaa aikaisemmin tänä vuonna nostamaansa maastanoston Suomen ennätystään 232,5kg. Tolvanen aloitti kyykyn hienosti henkilökohtaisella ennätyksellään 202,5kg, mutta penkkipunnerruksessa aloitusrauta 115,0kg taipui hyväksyttyyn loppuasentoon vasta kolmannella yrittämällä. Tämän vuoksi Tolvanen joutui lastaamaan viimeiseen vetoonsa SE raudat 240,0kg, joka osoittautui tällä kertaa liian raskaaksi. Sen myötä myös uusi yhteistulos ennätys jäi tällä kertaa tekemättä.

Päivän seuraava SE kokelas oli Pajarin Puntin 23-vuotias Aku Korhonen sarjassa 75kg. Korhonen aloitti penkkipunnerruksensa suoraan SE lukemin 193,5kg, joka jäi kaksi kertaa välille. Viimeisellään Korhonen testasi vielä 195,0 kiloa, mutta voimassa oleva ennätys kesti tämänkin hyökkäyksen. Oulun PowerTeamin Mikko Ronkaisen tavoitteena oli rikkoa yhteistuloksen SE 740,0kg 23-vuotiaiden nuorten sarjassa alle 90kg. Ronkaisen yritys kaatui tällä kertaa kuitenkin epätasaisiin loppuojennuksiin penkkipunnerruksessa, eikä kisan jatkamiseen oikeuttavaa tulosta päässyt syntymään.

Aikaisemmin Visan riveissäkin nostanut Pajarin Puntin Hannu Malisen tähtäimessä oli Suomen ennätys jokaisessa osalajissa sekä yhteistuloksessa yli 50v ikämiesten sarjaan alle 100kg. Ennätysraudat olivat tällä kertaa liian raskaat jalkakyykyssä sekä penkkipunnerruksessa, mutta maastanostossa tyylipuhtaasti otettu SE rauta 312,5kg toi Kiteeläiselle myös yhteistuloksen Suomen ennätyksen 787,5kg.

Malisen SE tulosten lisäksi kisassa tehtailitiin yhteensä kahdeksan Kainuun piirinennätystä. Kajaanin Kuohun Kari Leinonen kyykkäsi uuden 50v ikämiesten ennätyksen 240,0kg, sekä uusi yhteistulosennätyksen tuloksellaan 675,0kg. Visan Tuomas Tolvanen kyykkäsi uudeksi piirinennätykseksi 202,5kg (alle 17v, 67,5kg). Visan Jani Korhonen korjaili sarjansa (alle 20v, 82,5kg) ennätyksiä penkkipunnerruksessa (147,5kg) sekä yhteistuloksessa (592,5kg). Lisäksi Kajaanin Kuohun Toivo Kyllönen kyykkäsi uudeksi ennätykseksi 245,0kg yli 50v ikämiesten sarjassa alle 125kg. Kisojen parhaana palkittu Visan Jouni Kvist murskasi vanhat ennätykset jalkakyykyssä (307,5kg) sekä yhteistuloksessa (807,5kg)

Linkki: Kisan lopputulokset täällä