Niskanen ilman tulosta SM-penkkareissa

Jari Niskasen kisaurakka Äänekoskella ei onnistunut odotetulla tavalla. Lauantain iltakisassa nostanut ”Nestori” jäi tuloksetta ja joutui kokemaan ns. Oraksen kohtalon.
Jarin kaksi ensimmäistä yritystä 205,0 kilosta hylättiin tuomareiden hajaäänin puutteellisen jalkaterien asennon vuoksi. Viimeinen yritys ei noussut enää ylös asti. Vuoden alusta tulleet sääntöuudistukset puraisivat kokenutta kisakävijäämme. Pienet tekniikkamuutokset ovat nyt paikallaan, jotta Nestori pääsee kilvoittelemaan voimanoston valtikasta tasaväkisesti kilpakumppaneittensa kanssa. Jarin sarjan mitalit menivät tuloksilla 235,0kg, 227,5kg ja 222,5kg. Mestaruuden korjasi Sami Viitala. Mitaleille nouseminen olisi edellyttänyt Jarilta ennätystuloksen nostamista. Tänään se jäi kuitenkin kauas.

Jarin sarjassa nostanut Suomussalmen Pentti Räisänen jäi samaten ilman tulosta. Räisäsen aloituspaino 220,0 kiloa painoi aivan liikaa. Kainuun nostajat saivat kuitenkin lohdutukseksi yhden mitalin, kun Kajaanin Kuohun Toivo Kyllönen nosti 50-vuotiaiden 125,0 kilisten sarjassa pronssille 180,0 kilon punnerruksella.