Seitsemän nostajaa yleisen SM-kisoihin

Voimanoston SM-kisat käydään 24.-25.2.2007 Äänekoskella. Visasta kisaan osallistuu seitsemän nostajaa.

Lauantain aamukisassa nostavat naiset. Olemme saaneet lavalle kolme naisnostajaamme. Ensikertalaisena naisten 48-kilon sarjassa kilpailee Riikka Auvinen. Kilpailu tulee olemaan Riikalle tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää kokemusta. Riikka saa käydä omaa kisaansa, sillä kilpailun kärkikaksikko, Koskinen ja Apuli, ovat suoraan maailman huipulta. 56-kiloisten painoluokkaan saamme kaksi kisaajaa, Virpi Kehäsen ja Helena Kvistin. Virpi tulee ottamaan kovaa yhteen comebackin tekevän Mervi Rantamäen kanssa. Ennätyskuntoinen Helena lähtee hyvillä mielin tavoittelemaan ennätyksiään kärkikaksikon takana.

Lauantain iltapäiväkisassa näemme kaksi nostajaamme 100-kiloisissa. Sarja tulee olemaan äärimmäisen tasainen. Kuopion Sami Hakkarainen on selvä suosikki, mutta Mikko Tiensuu hengittää niskaan. Taustalla vaanii myös kokenut Harri Hagfors. Pitkän uran tehneet omat mastodonttimme Kyösti Kehänen ja Mika Smura eivät anna vastustajilleen mitään ilmaiseksi. Molempien treenit ovat sujuneet hyvin. Kyösti on päässyt treenaamaan suhteellisen terveenä ja se lupaa hyvää. Mikan harjoittelua ovat hieman häirinneet sitkeä patellajänteen tulehdus ja kiivastahtinen opiskelu Pelastusopistolla. Vastustajien on kuitenkin syytä varoa, kun ’Spider’ levittää verkkonsa kisahallin kattoon. Piikkiin ilmoitettu Markus Kvist joutuu valitettavasti jättämään kisan väliin olkapäävamman vuoksi.

Sunnuntain aamupäiväkisassa näemme toivottavasti kaksi edustajaamme. Asko Sirviö (67½kg) on ollut sairauden kourissa viimeisen kahden viikon ajan ja osallistuminen on vielä epävarmaa. Asko tavoittelee mitalia kovassa seurassa, mikäli Äänekoskelle asti pääsee. TNT:n Antti Savolaisen niskaan on kasattu ennakkosuosikin paineet. Nuori Kuusamon Petteri Keränen on varmasti kisan musta hevonen. 82,5-kiloisissa kilpaileva Jouni Kvist nousee lavalle tilastoykkösenä. Jounin treenit ovat sujuneet hyvin ja odotukset ovat sen mukaiset. Jyväskylän penkkispesialisti Jani Närhi ja Evijärven perusvahva Ilkka Heikuksela eivät tule päästämään Jonea helpolla.

Nostajiamme huoltaa raudan luja kaksikko Juha Hiltunen ja Janne Väänänen.