Visalaisten SM-kisakiertue alkaa Tampereelta

Junioreiden ja veteraaninen penkkipunnerruksen Suomen mestaruuksista kisataan 10.-11.2.2007 Tampereella. Kisoihin on ilmoittautunut ennakkotietojen mukaan lähes 200 punnertajaa. Kainuulaisia kisoissa on mukana yhdeksän, joista mitalikorokkeelle uskotaan yltävän kolmesta kuuteen nostajaa.

Sotkamon Visa osallistuu kisoihin neljän punnertajan voimin. Junioreista lavalle nousevat Tuomas Tolvanen (67,5kg), Erno Paavola (75kg) sekä Tommi Korhonen (82,5kg). Jari Niskanen nostaa veteraanien 110 kilon painoluokassa. Tuomaksen ajatukset on jo suunnattu voimansoton SM-kisoihin. Kisa on Tuomakselle kuitenkin arvokasta harjoitusta ja treeniä tulevia koitoksia varten. Tilastossa neljännellä sijalla oleva nuorukainen saattaa yllättää vastustajansa ja nousta jopa mitalikorokkeelle. Erno Paavola kilpailee viimeistä vuottaa junioreissa. Pienistä kyynärvaivoista huolimatta Paavola on ennätyskunnossa ja valmis kamppailemaan jälleen kerran kultamitalista. Paavolan henkilökohtainen ennätys 177,5 kiloa jäänee historiaan viikon kuluttua. Tommi Korhonen kilpailee runsaslukuisessa ja varsin tasokkaassa seurassa 82,5 kiloisissa. Tilastossa kolmannella sijalla oleva Korhonen joutuu tekemään täyden päivätyön pysyäkseen mitalikannassa. Jari Niskanen on jälleen kerran tiukan taiston edessä. Sarjan kahdestatoista nostajasta yli viiden tilastot komeilevat 200 kilon paremmalla puolella. Uskomme vakaasti ’sissipäällikön’ näyttävän esimerkkiä nuoremmilleen ja jyräävän tiensä mitaleille.

Kajaanin Kuohu lähettää kisoihin kolme nostajaa. Tarmo Lähdesmäki kamppailee Visan Tommi Korhosen kanssa sarjassa 82,5kg. Veteraaneista nostavat Aira Knutars (52kg) ja Toivo Kyllönen (125kg). Suomussalmen Voimailijat ovat saaneet kisoihin liikkeelle kaksi nostajaa, juniori-ikäisen Lauri Kemppaisen (82,5kg) ja veteraaneissa kisaavan Pentti Räisäsen (110kg).

Linkki: Kilpailun kaikki osallistujat