Visasta neljä junioria voimanoston SM-kisoihin Tampereelle

Nuorten voimanoston Suomen mestaruuksista kamppaillaan viikonloppuna Tampereella. Sotkamosta kisoihin suuntaa neljä kovatasoista nuorukaista. Lauantaina lavalle nousevat Erno Paavola (75kg), Jani Korhonen (82,5kg) ja Pekka Tervo (82,5kg). Sunnuntaina kisaa Tuomas Tolvanen (67,5kg). Joukkuetta huoltavat Helena Kvist ja Jouni Kvist.

Juniorit lähtevät kilpailuun mitalitavoittein. Viimeistä vuottaan juniorisarjassa nostava Paavola on vuoden alusta siirtynyt sarjaa ylemmäs 75 kiloisiin. Paavola tavoittelee kisassa sijoitusta kahden parhaan joukkoon ja samalla nuorten EM-kisarajaa, joka on tasan 600 kiloa. EM-kisat käydään kesäkuussa Bulgarian Sofiassa. Treenien perusteella rajan tulisi olla rikottavissa. Ernon sarjasta povataan tulevan yksi kisojen tasaisimmista. Jani Korhonen ja Pekka Tervo jäivät viime vuoden kotikisoissa niukasti mitalikorokkeen ulkopuolelle. Kovasti töitä tehnyt parivaljakko tavoittelee nälkäisinä mitaleita. Tuomas Tolvanen on siirtynyt nostamaan 20 –vuotiaissa. Sarjan ennakkosuosikki Kuusamon Petteri Keränen nostaa vielä omilla kymmenluvuillaan, mutta toinen sija on Tolvasen ulottuvilla. Sijoituksen ohella Tolvaselle on tärkeää nostaa ehyt kilpailu, sillä hänellä on mahdollisuus päästä alle 18-vuotiaiden (sub-juniorit) Maailman mestaruuskisoihin. MM-kisat ovat syyskuussa Ranskan La Gardessa.