Visasta neljä punnertajaa SM-kisoihin

Suomen vahvimmat punnertajat kokoontuvat viikon kuluttua Tuusniemelle testaamaan ruutinsa kuivuutta. Visa on saanut jalkeille neljä vahvatassua, jotka kaikki nostavat lauantain päiväkisassa.

Naiskauneutta Visasta edustaa Riikka Auvinen, joka joutui valitettavasti aiemmin jättämään voimanostokarkelot väliin sairastumisen vuoksi. Riikalla onkin nyt näytön paikka sarjassa 48 kiloa ja mitaliin vaaditaan oman ennätyksen parantamista. Toinen Kainuulaisnainen kisassa on Kajaanin Kuohun Aira Knutars.

Vahvin Sotkamolaisehdokas mitaleille on kaiken nähnyt ja kokenut Asko Sirviö. Tilastoissa kolmannella sijalla komeileva Sirviö (67,5kg) on kilpailijana varmaotteinen ja näitä otteita tarvitaankin sääntöuudistusten myötä. Kuuluttajalegenda Heikki Orasmaa saa jälleen viikon kuluttua aihetta suitsutukseen, kun lavalle nousee ASKO HIRVIÖ.

Nuoret punnertajalahjakkuutemme Erno Paavola (75kg) ja Tommi Korhonen (82,5) lähtevät jälleen parantamaan ennätyksiään. Alkuvuoden juniorikisoissa pojat ovat parantaneet kertaalleen omia ennätyksiään. Mitaleille pääseminen vaatii pojilta täydellistä onnistumista sekä hieman epäonnea vastustajien leirissä. Veikkaan, että seiskavitosen voitto irtoaa noin kahdensadan kilon punnerruksella. Sarjaa ylempänä mitaliin vaadittaneen yli 210 kilon rautoja. Vaikka kärkisijoitukset ehkä hakevat vielä parempia päiviä, niin Tuusniemen koitos on tuiki tärkeää kokemusta tulevia vuosia varten. Muutaman vuoden kuluttua nämä nuoret herrat kisaavat piikkipaikoilla.