Voimanoston EM-kisojen ilmoittautumisaika umpeutui

Voimanoston Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä vuonna 7.-12.5. Puolan Koscianissa. Ilmoittautumisaika kisoihin umpeutui 17.4. Tämän päivämäärän jälkeen uusia nimiä listoille ei enää tule. Sen sijaan ilmoitettujen nostajien sarjan vaihdot ovat mahdollisia.

Sotkamon Visan nostajia kisassa nähdään kaksi; Virpi Kehänen ja Jouni Kvist. Molemmat nostajamme ovat rankingissa ilahduttavan ylhäällä.

Virpi Kehänen on sarjansa (56kg) tilastoykkönen ennen Italian Laura Locatellia ja Suomen Mervi Rantamäkeä. Italialainen sijoittui viime vuoden MM-kisoissa kuudenneksi. Muutama vuosi sitten Euroopan mestaruuden sarjaa alempana nostanut Rantamäki on palaamassa sapattivuoden jälkeen nostolavoille. Sarjan kärkikolmikko on tilastojen valossa kymmenen kilon sisällä, mikä on tässä lajissa todella marginaalinen ero.

Kajaanilainen Jouni Kvist on miesten 82,5 kiloisten tilastossa toisena Puolan Jan Wegieran jälkeen. Vuoden 2006 maailman mestari Wegiera on tilastojen valossa täysin omaa luokkaansa, mutta sen jälkeen on tiukkaa. Jonen niskaan hengittävät Ranskan Frederic Gandner (EM 3. 2006), Norjan Alexander Kirketeig (ennätys 820kg) ja Bulgarian Robert Michailov (MM 4. 2006 sarjassa 75kg).

Kisaviikko tulee siis tarjoamaan ennen näkemättömän jännittäviä kamppailuja Euroopan vahvimpien ”kalistellessa peitsiään”!

Kaikki ilmoittautuneet: http://results.powerlifting.org/?eventid=2007POL1

Järjestäjän kisasivut: http://www.europowerlifting2007.com