Jouni Kvistille EM-hopeaa!!!

Puolassa käynnissä olevat voimanoston Euroopan mestaruuskisat jatkuivat Suomalaisittain erinomaisella tavalla, kun Sotkamon Visan Jouni Kvist nosti hopeaa sarjassa alle 82,5kg. Sarjan voitti ylivoimaisesti Puolan Jan Wegiera tuloksella 837,5kg. Kvistin tulos 780,0kg (290,0kg – 195,0kg – 295,0kg) ylsi niukasti ohi pronssille jääneen Ranskan Frederic Gandnerin (777,5kg).

Kvist aloitti jalkakyykyn helpolla 290,0kg nostolla. Tiukka tuomarilinja ei tuntenut armoa Kainuulaisnostajaa kohtaan, sillä Kvistin seuraavat kaksi yritystä 300,0 kilosta hylättiin tuomariäänin 2-1 riittämättömän syvyyden vuoksi. Sarjan mestari Wegiera kyykkäsi viimeisellään 320,0kg. Penkkipunnerruksen ensimmäisellä kierroksella Kvistin epäonni jatkui ja epätasaisesti noussut aloituspaino 190,0kg tuomittiin hylätyksi. Tuomarilinjasta sisuuntunut Kvist runttasi toisella kierroksella saman raudan kuitenkin tyylipuhtaasti läpi ja jatkoi hienoa työtään nostamalla kolmannella kierroksella 195,0kg. Wegieran tulos penkkipunnerruksessa oli huikeat 237,5kg.

Kvist lähti kilpailut päättävään maastanostoon erittäin jännittävistä asetelmista neljänneltä sijalta. Aloituskierroksen jälkeen Kvist nousi kuitenkin toiseksi ja siirtyi kovana maastanostajana puolustamaan asemaansa Gandner kannoillaan. Toisella kierroksella Gandner selvitti 290,0kg jonka Kvist kuittasi 295,0 kilon nostollaan. Viimeisellä kierroksella Gander yritti tavoitella hopeasijaa määräämällä tankoon 302,5kg. Rauta oli kuitenkin miehelle liikaa, mikä ratkaisi hopeamitalin Kvistin eduksi.