Visan juniorikoulun ’vesa’ MM-kisoihin Ranskaan

Sotkamon Visan juniorilupaus Tuomas Tolvanen (18v) matkustaa sunnuntaina 2.9.2007 uransa ensimmäisiin maailman mestaruuskisoihin. Ranskan La Gardessa 3.-9.9.2007 nostettavat kisat keräävät 14-23 vuotiaita juniorinostajia kolmestakymmenestä maasta. Kisoihin osallistuu noin 350 juniorinostajaa. Tolvasen painoluokassa 67,5kg kilpailee yhteensä 20 urheilijaa. Tilastoissa Tolvanen on yhdeksännellä sijalla, mutta tavoittelee realistisesti nousua viiden parhaan joukkoon. Tavoitteena on tehdä yli 590 kilon yhteistulos. Sarjan kärkipaikoilla ovat Venäjän Babinov (660kg), Ukrainan Barannik (625kg) ja Valko-venäjän Bizukovich (620kg). Tuomaksen kisapäivä on tiistaina 4.9.2007. Nostot alkanevat klo 17:00 paikallista aikaa.

Tolvanen on omien sanojensa mukaan tyytyväinen kuluneeseen harjoittelujaksoon. ”Treeniennätykset ovat paukkuneet”, totesi juniorimme luottavaisesti. Jarmo Virtasen peruja olevaan ohjelmarunkoon on viimeisen silauksen antanut Jari Niskanen. ”Niskanen on suunnitellut ohjelman painot, sarjat ja toistot”, kiittelee lahjakas Sotkamolaisnuori.

Suomen Voimanostoliiton heikohkon taloudellisen tilanteen vuoksi nuori nostaja joutuu laittamaan itsensä likoon kisamatkan kustannusten kasaamisessa. ”Kisamatkan sponsorointiin ovat kiitettävästi osallistuneet oma seurani Sotkamon Visa sekä sukulaiseni”, totesi helpottunut Tolvanen. Lopuksi Tolvanen haluaa lähettää terveiset koko Visan porukalle ja kiitokset kannustuksesta tähän asti.