Kehänen neljänneksi MM-kisoissa

Sotkamon Visan Virpi Kehänen sijoittui neljänneksi voimanoston MM-kilpailuissa Itävallassa. Kilpailun myötä Kehäsen kausi sai kelpo päätöksen keväällä voitetun Euroopan mestaruuden jatkoksi.

”Ei oikeestaan tunnu hirveesti miltään. Ehkä hieman olen pettynyt, kun mitalia lähdin hakemaan. Toisaalta huomenna saattaa olo olla jo toisenlainen”, kommentoi Kehänen heti kilpailun jälkeen. Kehänen aloitti kilpailun vahvasti 197,5 kilon jalkakyykyllä, joka oikeutti myös lajipronssimitaliin. Penkkipunnerruksessa Kehänen onnistui vain aloituspainossaan 82,5 kg. ”Pääsin yrittämään 85 kiloa kahdesti ja sain ne suorille käsille, mutta molemmat meni hylkyyn. Painonpudotus söi siinä kiloja” – kommentoi kisoja varten lähes kolme kiloa painostaan pudottanut Kehänen.

Päätöslajin Kehänen aloitti onnistuneella nostolla 185,0 kilosta, jonka jälkeen turvauduttiin kylmään taktikointiin. ”Jätin toisen noston 190 kilosta nostamatta. Viimeiseen lastattiin 200 kiloa, jolla olisin yltänyt MM-pronssille.Se ei tällä kertaa noussut lattiasta”.

Kehäsen sai kilpailuissa kasaan 465,0 kiloa. Tulos on Kehäselle erinomainen, sillä se uupuu vain 2,5 kiloa henkilökohtaisesta ennätyksestä ja 10 kiloa voimassa olevasta Suomen ennätyksestä. ”Fiilikset kisan aikana oli ihan hyvät. Lava oli hyvä, valoja riittävästi ja puitteet kaiken kaikkiaan hyvät. Tyytyväinen olla pitää, kun viime viikon puolivälissä näytti sille, että menevätkö kisat kokonaan ohi. Selkä tilttasi keskiviikkona. Pääsin sen kanssa onneksi heti hoitoon”, kertoili Kehänen jo iloisena päästessään nostamaan MM-lavalla erinomaisen tuloksen.

Sarjan voitti Venäjän Inna Filimonova (527,5kg). Muut mitalistit olivat Venäjän Anna Ryzkova (512,5kg) ja Ukrainan Tetyana Prymenchuk (477,5kg). Sarjan toinen Suomalaisnostaja Mervi Rantamäki sijoittui viidenneksi tuloksellaan 457,5kg.

Linkki: Lopputulokset

Kehäsen kommentit lainattu sivuilta www.suomenvoimanostoliitto.fi