Kisat onnistuneesti paketissa

Kahden päivän mittainen rypistys on nyt ohi. Kilpailut saivat osakseen paljon kiitosta sekä joustavuuden että pienten yksityiskohtien huomioimisen osalta. Kisajärjestäjää lämmittää parhaiten kentältä tullut palaute, ja sitä on tullut kiitettävästi eri reittejä pitkin.

Aamupäivän kisa alkoi mainiosti

Toinen kilpailupäivä jatkoi Visan menestysjuhlia. Päivä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun molempien nostolavojen ensimmäisistä ryhmistä saatiin kirkkain mitali. Salla-Maarit Hynynen nosti ensimmäisen Suomen mestaruuskisan kunniaksi kultaa tyttöjen 48 kilon sarjassa. Sallan siippa Tuomas Tolvanen ei tyytynyt omassa sarjassaan yhtään vähempään, vaan nosti mestaruuteen omaa ennätystään (135kg) sivuten. Kajaanin Kuohun Aira Knutars täydensi kainuulaismenestystä veteraanien SM-kullalla sarjassa 56kg tuloksella 82,5 kiloa.

Korhosen pitkäjänteinen harjoittelu palkittiin

Iltapäivän kilpailussa Visalla oli neljän miehen alun edustus. Kisojen tiukin ja ehkäpä tasokkain taistelu nähtiin alle 23-vuotiaiden 75-kilon painoluokassa. Visan Lauri Kemppainen punnersi ennätyksensä 185,0 kiloa, mutta joutui tyytymään pronssiin, sillä edellisvuoden Suomen mestari Jukka Jäntti punnersi viimeisellään uuden SE:n 196,0kg. Viitasaaren miehen punnerrus ei kuitenkaan riittänyt mestaruuteen, vaan Aavasaksan Matias Rahtu korotti onnistuneesti viimeisellään 197,0 kiloon ja mestaruus matkasi länsirajalle. Laurilla on kuitenkin vielä paljon aikaa kehittyä tässä sarjassa. Kaksi kiloa alipainoisena nostanut Kemppainen nosti tässä ikäluokassa vasta ensimmäistä vuottaan. ”Uskon, että nämä kaikki kolme edellä mainittua herraa omaavat realistiset mahdollisuudet nousta mitalipallille yleisen sarjan SM-kisoissa”, totesi kilpailun johtajana toiminut Jouni Kvist. Visan vahvaa osallistumispanosta yleisen SM-kisoissa täydentää vielä Erno Paavola.

Tommi Korhonen viimeinen vuosi juniorisarjoissa toi pitkään odotetun kultaisen mitalin. Aiempina vuosina kaksi himmeämpää mitalia nostanut Tomppa korjasi sarjan 82,5kg kisan näytöstyyliin. 182,5 kilon voittopunnerrus toi yli kahdenkymmenen kilon marginaalin hopealle nostaneeseen TNT:n Tarmo Könttään. Sarjan toinen visalainen Pekka Tervo jäi penkillä aloituspainoon 155,0kg, mikä on kuitenkin Tervon oma ennätys. Tervon edelle nousi niukasti kova kilpakumppani Kajaanin Kuohun Tarmo Lähdesmäki. Vahvajalkainen Pekka kuitannee kuitenkin kalavelat vastustajilta voimanoston SM-kisoissa Riihimäellä kuukauden kuluttua kunhan vain muistaa jättää mieliharrastuksensa, käsityöt, vähemmälle ja keskittyä treeniin! Korhosen Tommi on tyyppiesimerkki Visan juniorinostajasta: Sisukas, periksi antamaton ja kunnianhimoinen. Usean juniorivuoden aikana tehty perusteellinen työ kantaa ennen pitkää hedelmää – Niin myös tässä tapauksessa. Seuramme tuore puheenjohtaja on ansainnut mestaruutensa!

Ysikympissä nosti Visan Jani Korhonen. Sarjan tasoerot olivat kovat, samoin nostajien luulot omasta kunnostaan. Tilastokasina kisaan lähtenyt Korhonen paransi sijoitustaan kolme sijaa pelkästään muutaman vastustajan epärealististen aloituspainojen ansiosta. Jani selvitti aloituspainonsa 165,0kg helposti, mutta sen jälkeen kisa jatkui tekniikkavirheen saattelemana. Jani lähti kisaan hakemaan kokemusta päätavoitettaan eli voimanoston SM-kisaa varten. Kokemusta saatiin ja pieni tekniikkavirhe on karsittavissa pois ennen Riihimäen koetuksia. Odottakaahan, kun tanko lasketaan Riksussa lattialle.

Hyvä maku suussa

”Kisasta jäi kaikin puolin hyvä maku suuhun”, totesi kilpailun johtaja. Oheispalvelut toimivat mainiosti, kahvila tuotti hyvin ja kisapaidat myytiin lähestulkoon finaaliin. Lounaan talkooväelle ja virkailijoille tarjonnut keittäjä ansaitsee myös erityiskiitoksen maittavasti ruoasta. Lavamiehistö esimiehineen toimi kellon tarkasti, ja uudetkin toimihenkilöt pääsivät nopeasti pakkaan. Kisapäivät eivät venyneet pitkän puuduttaviksi näännytystaisteluiksi kahden lavan ansiosta.

Visan kisamenestys ylitti odotukset. Seura saavutti kuusi mitalia, joista neljä kultaista. Voimamaljapisteitä kertyi peräti 113. Koko talkooporukalla löytyi roppakaupalla huumoria vielä kisapaikan purkamisen jälkeenkin yhteiskuvaan kokoontuessamme. Ja miksikäs ei, kisa saatiin päätökseen hieman ennen kolmea ja järjestelyt oli purettu jo ennen puolta viittä. Aikamoinen urakka.

Sotkamon Visa esittää parhaat kiitokset kaikille onnistuneen kisan järjestelyihin osallistuneille! Talkooväen saunottelut järjestetään SM-kisakiertueen jälkeen. Siihen asti… Pumpatkaa – pumpatkaa!!!!

Päivän SE-raudat:
N20v 56kg Tiina Salo PV 92,5kg
NVET50v 90kg Merja Mynttinen LVK-Team 135kg
M17v75kg Joni Enqvist OPT 152,5kg
M20v67,5kg Pauli Kouki Hektor 157,5kg
M23v75kg Jukka Jäntti ViitVi 196kg
M23v75kg Matias Rahtu Aavki 197kg

Penkki-SM takooväki