Penkki-SM – lauantai: Visalla kahden mitalin päivä

Onnistunut kisapäivä on takana niin tuloksellisesti kuin kisajärjestelyjen puolesta. Kahden lavan kisassa on omat haasteensa, mutta sekä yleisön että suuren osan kilpailijoista mielestä järjestely puoltaa paikkaansa kisassa, jossa on näin paljon nostajia. Yhdellä lavalla järjestettynä kisat venyisivät iltamyöhäiselle. Erityismaininta täytyy antaa kisan kuuluttajalle, Heikki Orasmaalle, joka parin vuoden tauon jälkeen joutui jälleen venyttämään äänijänteensä ja tarkkaavaisuutensa äärimmilleen.

Visalle odotettu kulta ja yllätyspronssi

Asko Sirviö otti 67,5kg sarjassa omansa voittamalla sarjansa näytöstyyliin tuloksella 165,0kg. Ensimmäisen SM-kisan veteraaneissa nostanut Sirviö kukisti hopeamitalisti Hannu Peräsalon 65 kilon marginaalilla. Mainittakoon vielä, että Sirviö jäi ennätyksestään ainoastaan 2,5 kiloa. Sirviö on kerta toisensa jälkeen lavalla itse varmuus. Jälleen kerran kaikki lavakäynnit palkittiin valkoisin valoin.

Jari Niskanen osoitti jälleen kerran, että ennakkotilastoja on turha tuijottaa, vaan kisapäivän kunto ratkaisee mitalistit. Tilastojen valossa kahden pahaksi vastukseksi tiedetyn nostajan jäätyä tuloksetta Jarille tarjoutui mitalisauma, jota vanha kehäkettu ei jättänyt käyttämättä. Pahan olkapäävaivan jälkeen uuteen nousuun päässyt Niskanen alkaa lähestyä parhaiden päivien tuloksia.

Tapanilan Erä iskussa

Sotkamolaisille jo Rantakisoista tutuksi tulleet helsinkiläiskasvot kahmivat aimo nipun mitaleita ja ennätyksiä. Erä marssitti lavalle peräti kaksitoista nostajaa, joista kahdeksan nousi mitalikorokkeelle ja peräti kolme paransi Suomen ennätystuloksia. Laadukasta veteraaniurheilua Tapanilan suunnalta!

Tässä vielä kooste päivän Suomen ennätyksistä:
SARJA NIMI SE-TULOS
SIU 56kg Jussi Kokko, Ols-Ta 138kg
MVET40V 90KG Juha Tuononen, TapErä 227,5kg
MVET40 100KG Juha Lehto, TapErä 255kg
MVET60 67,5KG Juha Inkinen, RAYVO 128,5kg
MVET60 125KG Christer Nylund, TapErä 224kg