Pietarsaareen viiden nostajan voimin

Seuraavat kilpailut ovat yleisen sarjan voimanoston SM-kisat 23.-24.2.2008 Pietarsaaressa, jonne Visa matkaa viiden nostajan voimin. Ennakkotilastoissa Visalla on peräti neljä kärkipaikkaa. Tilastoykkösinä kisaan lähtevät Virpi Kehänen (56kg), Helena Kvist (60kg), Asko Sirviö (67,5kg) ja Jouni Kvist (82,5kg). Ensimmäistä vuottaan yleisessä sarjassa kilpaileva Erno Paavola lähtee hakemaan hyvää sijoitusta sarjassa 75kg. Paavola on tilastoissa kymmenennellä sijalla, mutta nostanee sijoitustaan useita sijoja. Kaikki Visan nostajat kilpailevat sunnuntaina 24.2.2008.

Virpin treenit ovat sujuneet hyvin. Viime päivien orastavat kurkkukivut kertovat, että harjoittelu on vedetty suorituskyvyn rajoilla. Kilpailuun Virpi lähtee luottavaisin mielin. ”Kunhan vain saan selätettyä alkavan flunssan”, pohtii tiukkaan kisaan valmistautuva Vipe. Virpin ohella maajoukkuepaikkaa hamuaa voimakkaimmin Helsingin Tarmon Mervi Rantamäki.

Helena on treenannnut tunnollisesti. Kisassa on tarkoitus hyökätä erityisesti kyykyn ja vedon kimppuun. Penkin osalta ollaan realisteja. Sopivaa paitaa ei ole löytynyt, ja tyydymme vanhaan luotettavaan. ”Harmi, että sarjassa ei tule kunnollista kilpailua kuin omien ennätysten suhteen”, totesi maajoukkuepaikkaa PM-kisoihin janoava Helena.

Asko avasi vuoden hienosti veteraanien penkin Suomen mestaruudella lähes henkilökohtaisen ennätyksen pintaan yltäneellä tuloksella. SM-kullasta käydään kova taisto vanhojen kilpakumppaneiden kanssa. Savonlinnan Juha Koivisto lienee Askon kovin kilpakumppani. Asko on lavalla itse varmuus. Tämä on hyvä ase kilpakumppaneita vastaan.

Ernon treenit ovat sujuneet lupaavasti. Tarkalla lavatoiminnalla nuori visalainen omaa mahdollisuudet korottaa sijoitustaan useita pykäliä. Sarjaan on imoittautunut peräti viisitoista tulosrajan saavuttanutta nostajaa. Erno on tehnyt koko talven kovasti töitä salilla ja varsinaisessa leipätyössään. Kehitys on jatkunut noususuhdanteisena. Mitali yleisen sarjan SM-kisoista on jo lähellä.

Jonen treenit ovat sujuneet vaihtelevasti. ”En ole lähtenyt näin huonolla valmistautumisella SM-kisaan sitten Ylitornion SM-kisan 2002”, naureskeli Jone viimeistelytreeneissään. Kukaan ei tule kuitenkaan saamaan mitään ilmaiseksi, jos vanhat merkit pitävät vähääkään paikkaansa. Kulta on edelleen realistinen tavoite Jounille.

Raskaimpien sarjan visalaiset ovat edelleen ”lasaretin” punnertajia. Kyösti Kehäsen selkävaivat ovat jatkuneet ja Köpä on suunnitellut uransa lopettamista. Smuran Mikalle on polvileikkaus edessä. Palo-opistolla jatkotutkinnon suorittanut ’Spider’ satsasi opintoihin asiaan kuuluvalla tavalla ja valmistui kurssinsa priimuksena. Mika on mies, joka tekee kaiken kunnolla, mihin ryhtyy. Voimanoston osalta liekki kytee edelleen, ja kunhan paikat saadaan kuntoon, niin lavalla nähdään entistä vahvempi supersankari. Markus Kvist kävi läpi olkapääleikkauksen, joka ei ilmeisimmin tuottanut haluttua lopputulosta. Olkapään lisäksi kiusallinen lonkkavaiva on häirinnyt pitkään paluuta janoavan Muhoksen Jätin treenejä. Markuksen päättäväisyydellä vaivat ovat kuitenkin voitettavissa. Hänen omistautumisensa lajiin on esimerkillistä ja tulosta alkaa syntyä heti, kun kroppa saadaan mukaan yhteiseen projektiin.