Kemppainen pronssille SM-penkkareissa

Sotkamon Visan Lauri Kemppainen nosti pronssille penkkipunnerruksen SM-kisoissa Muuramessa. Erittäin kovatasoiseksi muodostuneen sarjan alle 75kg ennakkotilastoissa Kemppainen oli vasta kahdeksantena. Sotkamolaisnostajalle tarjoutui kuitenkin mitalisauma, sillä peräti kuusi sarjan viidestätoista nostajasta jäi ilman tulosta. Kolmannen nostokierroksen lopussa kiinnityksen mitaleihin olivat tehneet Tammelan Tuomas Nikkilä sekä Viitasaaren Jukka Jäntti tasatuloksilla 202,5kg sekä Kemppainen tuloksella 195,0kg. Viimeisellä yrityksellään Kemppainen lähti tavoittelemaan mestaruutta ja määräsi tankoon huikeat 205,0kg. Rauta lähti rinnalta lupaavasti ja päätyi valmiiseen loppuasentoon, mutta jouduttiin hylkäämään erittäin harmillisen tapahtuman seurauksena. Hätäisesti toiminut lavamies nimittäin lähti palauttamaan tankoa telineisiin ennenkuin päätuomari antoi loppumerkin ja taululle nousi kolme punaista. Todella paha moka, joka mitä todennäköisemmin maksoi Kemppaiselle sarjan mestaruuden. Lavamiehen virheen vuoksi Kemppainen sai kolme minuuttia aikaa valmistautua uusintanostoon mutta olosuhteet huomioon ottaen suoritus olisi ollut lähes mahdoton kenelle tahansa. Kemppaisen oli näin tyytyminen kolmanteen sijaan.
Sarjan toinen Sotkamolaisnostaja Erno Paavola sijoittui hienosti viidenneksi tuloksella 185,0kg. Myös Paavola yritti viimeisellään nousta mitaleille, mutta pronssimitalliin vaadittu 195,0kg ei taipunut hyväksyttävään loppuasentoon. Sarjassa alle 82,5kg nostanut Visan Tommi Korhonen ei saanut aloiturautaansa 185,0kg ylös ja jäi kilpailussa ilman tulosta.