Visalaiset nuoruuden innolla penkkipunnerruksen SM-kisoihin

Visa lähettää kolme nuorta nostajaa tulevana viikonloppuna Muuramessa nostettaviin penkkipunnerruksen Suomen mestaruuskisoihin. Keskisarjat ovat visalaisittain vahvasti edustettuna, sillä 75-kiloisten sarjassa nostavat Erno Paavola ja Lauri Kemppainen. 82,5 kilon sarjassa nostaa Tommi Korhonen.

Alkuvuoden kiivaan kilpailutahdin vuoksi Asko Sirviö jättää kisan väliin. Askolle olisi kisassa ollut jälleen mitali tarjolla. Eritoten, kun sarjan tilastoykkösen TNT:n Antti Savolaisen osallistuminen kisaan on vaakalaudalla mahdollisen selkäleikkauksen vuoksi. Askon poisjäännin vuoksi Visan kirkkain mitalisuosikki on Erno Paavola. Tosin ensimmäistä vuotta yleisessä sarjassa nostavan Ernon niskaan hengittää lupaava juniorimme Lauri Kemppainen.

Paavolan harjoittelu on sujunut hyvin. Voimanoston SM-kisojen jäätyä väliin sairauden vuoksi, on Erno satsannut tulevaan penkkikisaan. ”Aion hyökätä heti aloituspainoilla mitalitaisteluun” – totesi itsevarma Paavola vain viikkoa ennen kisaa. Ernon ennätys on 185,0 kiloa ja sillä mies on ennakkotilastoissa tiukan 75 sarjan seitsemännellä sijalla.

Lauri Kemppainen nosti helmikuun alussa junioreiden SM-pronssille, ehkäpä silloisten kisojen tasokkaimmassa sarjassa. Kemppaisen harjoittelu on jatkunut hyvänä. Pienistä olkapäävaivoista huolimatta treeneissä raakana otettu helppo 165 kilon rauta kertoo, että kisasta tulee tiukka jo seuran sisäisenäkin. Mielenkiintoinen tilastollinen seikka on se, että Laurin tilastotulos 185,0 kiloa sivuaa Ernon nimissä olevaa junioreiden Kainuun piiriennätystä. Joko näissä kisoissa ennätys laitetaan uusiksi?

Tommi Korhonen on omassa sarjassaan kovassa joukossa. Tuore junioreiden Suomen mestari on ranking-tilastossa kolmannellatoista sijalla. Peräti seitsemän parasta on punnertanut yli 200-kilon tuloksen. ”Otimme Ernon kanssa loppuviikosta aloituspainotreenin ja hyvin se sujui” – kertoi kuulumisiaan seuramme puheenjohtaja. Tommi hyökkää kisassa omien ennätystensä kimppuun ja lähestyy hitaasti, mutta varmasti maagista 200 kilon rajaa. Tiukkana kilpailija tunnettu Korhonen nostanee onnistuessaan sijoitustaan kymmenen parhaimman joukkoon.