Visan nuorille 2 SM-hopeaa

Nuorten voimanoston Suomen mestaruuskilpailut käynnistyivät lauantaina Sotkamolaisittain iloisesti, sillä molemmat nostajamme, Pekka Tervo (82,5kg) ja Jani Korhonen (90kg) nousivat hopeakorokkeelle. Team Nordic Thunder isännöi tämän vuotisia kilpailuja Riihimäellä.

Pekka Tervo paransi kaikissa nostomuodoissa ennätyksiänsä päätyen jalkakyykyssä 237,5 kiloon, penkissä 157,5 kiloon ja maastanostossa 245 kiloon.
”Varsinkin veto oli helppo, ja tuntui, että siihen jäi vielä varaa”, totesi ensimmäisen mitalinsa SM-tasolla saavuttanut Tervo. Pekan yhteistulos 640kg sivuaa Suomen voimanostoliiton asettamaa EM-rajaa. Viimeistä vuottaan nuorissa kilpailevalle Tervolle tarjottaneen ainakin maajoukkuepaikkaa PM-kisoihin. EM-kisoihin pääsy voi olla kiinni sanjan voittaneen Timo Santosen päätöksistä. Kajaanin Kuohun Tarmo Lähdesmäki jäi samassa sarjassa ilman tulosta maastanostossa. ”Hopeinen mitali maistuu todella hyvältä”, iloitsi aiemmin parhaimmillaan neljänneksi sm-kisassa päässyt Pekka. Pekalla on ollut kisalataus kohdallaan, siitä osoituksena ennätykset kaikissa osalajeissa, yhteistulosennätyksen paraneminen 27,5 kilolla ja yhdeksän onnistunutta lavakäyntiä.

Jani Korhonen näytti taas hienot kilpailijan kykynsä. Perusrauhallinen Korhonen oli ennakkotilastoissa vasta neljäntenä, mutta kampesi itsensä hopealle uudella ennätyksellään 680 kiloa. Sijoitusta tosin edesauttivat vastustajien hermoilut, joiden seurauksena jopa kaksi kovaa kilpakumppania jäi tuloksetta. Janin tulos koostuu 235 kilon jalkakyykystä, 170 kilon penkkipunnerruksesta ja 275 kilon maastanostosta. Jani paransi kyykyn ennätystä 15 kiloa, ja sivusi muissa lajeissa ennätystään. Yhteistulosennätys parani peräti 25 kiloa. Myös Jani ylitti tuloksellaan SVNL:n asettaman EM-kisarajan (670kg).

Junioreiden Euroopan mestaruuskisat nostetaan kesäkuussa Ukrainan Donetskissa. Pohjoismaiden mestaruuksista kisataan toukokuun alussa Norjan Furnesissa.

Huomenna, sunnuntaina, Sotkamon nostajista on tulessa Tuomas Tolvanen sarjassa 75 kiloa