Tervolle ja Korhoselle ensimmäinen maajoukkuekomennus

Sotkamon Visan Pekka Tervo (82,5kg) ja Jani Korhonen (90kg) pukevat Suomen maajoukkueen edustusasun päälleen heti vapun jälkeen Norjan Furnesissa nostettavissa nuorten voimanoston Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Nuorten SM-kisoissa hopealle yltäneet edustajamme ovat sarjoissaan ainoat suomalaisedustajat lauantaina 3.5. nostettavassa maaottelussa ja kantavat näin ollen suuren vastuun sinivalkoisesta menestyksestä.

Pekka Tervo on ennakkotilastoissa kolmannella sijalla edellään kaksi ruotsalaista. Tervo tulee onnistuessaan käymään kovan kamppailun mitaleista edellä mainittujen ruotsalaisten ja Norjan nostajan kanssa. Tanskalaiset näyttävät tilastojen valossa helpommin nujerrettavilta. Tervon harjoittelu on jatkunut SM-kisan jälkeen nousujohteisena ja uusia ennätyksiä voidaan perustellusti odottaa. ”Töissä on fyysisesti rankkaa, mutta jäljellä on enää aloituspainotreenit ja sen jälkeen olen valmis kisaan” – totesi kisaan valmistautuva Tervo viikonvaihteessa seuran virkistyspäivän yhteydessä.

Jani Korhonen on ennakkotilastoissa toisena vain viisi kiloa Norjan Martin Bakken edellä. Sarjan kärjessä on Tanskan Nicolai Dahlin yli sata kiloa kovemmalla tilastolla. Aika näyttää, miten paljon ilmoitetussa tilastotuloksessa on ilmaa. Norjan ja Tanskan kakkosnostajat ovat hieman heikompia tilaston valossa. ”Pääasia, että ruotsalaisille ei hävitä” – uhosi Korhonen penkkitreenin jälkeen maanantaina Sotkamossa. Näyttää pahasti siltä, että Korhonen ei pääse ruotsalaisten kimppuun, sillä sarjaan ei ole ilmoitettu yhtään Svea-mamman poikaa. Painoluokkamuutokset ovat tosin mahdollisia tekniseen kokoukseen saakka. Ruotsalaisilla on reservinostajat sekä sarjaa alempana että ylempänä. Eiköhän sieltä Janillekin vielä himoittu kilpakumppani saada…

Seura toivottaa edustusnostajillemme onnea ja keveitä rautoja vuonojen maahan!