Visan alkuvuosi kaikkien aikojen paras

Sotkamon Visan kevään SM-kisakiertue on nyt onnellisesti päätöksessä. Kulunut alkuvuosi on ollut seuran historian parhaasta päästä. Suomen mestaruusmitaleita saavutettiin kaiken kaikkiaan viisitoista kappaletta; yhdeksän kultaista, kolme hopeista ja kolme pronssista mitalia.

Kotikisat saivat hyvän palautteen

Helmikuussa kisakiertueen aloittaneet nuorten ja veteraanien SM-kisat saivat kentän vilpittömät ja runsaslukuiset kiitokset. Onnistuneiden kisojen taustalla on tietenkin seuran yhteen hiileen puhaltava ja ammattitaitoinen talkooväki, jota ilman vastaavanlaisten tapahtumien järjestäminen olisi mahdotonta. Kotikisat olivat kisamenestyksen puolesta myös mainiot. Seuramme nostajat olivat tylyjä isäntiä nappaamalla kisoista neljä kultaa ja kaksi pronssia.

Pietarsaaresta kultasaalis

Yleisen sarjan voimanoston SM-kisat nostettiin Pietarsaaressa helmikuun lopussa. Ennakkoon näytti, että menestys on maajoukkuenostajiemme Virpin ja Jounin varassa, sillä moni vanha mitalintakoja, kuten Kyösti Kehänen ja Mika Smura, olivat sairaslistalla. Toisin kuitenkin kävi. Ilahduttavasti Helena Kvist ja Asko Sirviö nostivat sarjojensa mestareiksi, ja tekivät mahdolliseksi Visan kaikkien aikojen parhaan menestyksen yleisen SM:ssä. Neljä nostajaa, neljä kultaa, paremmin ei olisi voinut mennä!

Nuorten pitkäjänteinen harjoittelu palkitaan

Visan harjoitusringissä on monta lahjakasta nuorta nostajaa. Useiden vuosien pitkäjänteinen työ palkittiin alkuvuoden aikana peräti seitsemällä juniorimitalilla. Suomen maajoukkue sai nuoristamme uutta väriä, kun Pekka Tervo ja Jani Korhonen pääsevät pukemaan maajoukkueasun päälleen toukokuussa Norjan Furnesissa pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Tervon näytöt riittävät myös nuorten EM-kisoihin. Lauri Kemppainen on varamiehenä yleisen sarjan EM-joukkueeseen.

Voimamaljassa yllättävän korkealla

Visa taistelee kiivaasti Voimamalja-kilpailun toisesta sijasta 226 pisteellään. Viime vuoden pistemäärä on ylitetty jo kevään aikana. Kaikkien aikojen piste-ennätys on tehty vuonna 2006 pisteiden ollessa 243. Siihen Visalla on tänä vuonna erinomaisen hyvät mahdollisuudet. Jopa 300 pisteen ylittäminen saattaa olla mahdollista ennenkuin vuosi 2008 saadaan päätökseen.

Sotkamon Penkki-SM kisat saivat paljon positiivista palautetta, kiitos aktiivisen takooväen