TUL:n mestaruuskisat Sotkamossa lauantaina

TUL:n voimanoston mestaruuksista kisataan tulevana lauantaina Sotkamossa. Kisoihin on ilmoittautunut 22 nostajaa, joista kaksi on Kajaanista ja viisi Sotkamosta.

Suhteellisen pienestä nostajamäärästä huolimatta mukana on useita huippunostajia. Euroopan mestaruuskisoissa viikko sitten neljänneksi yltänyt Visan Jouni Kvist haluaa nousta lavalle kotikisoissa ennen uuden peruskuntokauden aloittamista. Oulusta kisoihin matkaa kaksi vahvaa miestä, Mikko Ronkainen (90kg) ja Tomi Muhonen (110kg). Vasta 21-vuotias Ronkainen nousi helmikuussa miesten SM-pronssille ja tavoittelee jo 800 kilon yhteistulosta. Muhonen on tämän vuoden Suomen mestari sarjassa 100kg ja häneltä on lupa odottaa peräti 350 kiloa lähestyviä jalkakyykkyrautoja. Unohtaa ei sovi Joensuun Panu Ikosta, joka SM-kisan epäonnesta sisuuntuneena nostaa varmasti reilusti yli 800 kilon yhteistuloksen ja lienee päivän kovin maastavetäjä. Joensuun Lasse Leinonen on onnistuessaan päivän kovin penkkipunnertaja. Leinonen on parhaimmillaan lähestynyt 300 kilon punnerrustulosta (ennätys 280kg).

Kisat käydään terveyskeskuksen voimailusalilla lauantaina klo 13:00 alkaen ja tilaisuuteen on yleisöltä vapaa pääsy.