Visa rikkoi Voimamaljaennätyksensä

Sotkamon Visan voimailukevät on jatkunut suotuisissa merkeissä. Voimanoston Euroopan mestaruuskisoista saavutettujen pisteiden turvin Visa tehnyt jo nyt seuran parhaan tuloksen Voimamaljapisteissä, vaikka kautta on vielä runsaasti jäljellä.

Toukokuun 10. päivänä päivityssä Suomen Voimanostoliiton tilastossa Visa on neljännellä sijalla 250 pisteellään. Seuran aiempi ennätys on vuodelta 2006, jolloin Visa saalisti vuoden aikana 243 pistettä koko vuoden aikana sijoittuen seurarankingissa neljännelle sijalle. Tällä hetkellä Voimamaljan kärjessä on Pietarsaaren Voimailijat turvallisen tuntuisella pistemäärällään 373. Toisena on Rauman Ydin Voima, joka on jäänyt kärjestä jo sata pistettä. Tapanilan Erä on kirinyt Visan edelle 268 pisteellään ja viidentenä Visan niskaan hengittää viime vuoden Voimamaljan voittaja Hämeenlinnan Team Nordic Thunder (TNT) 237 pisteellään. Voimamaljasta kamppailee kaiken kaikkiaan satayksitoista (111) suomalaista voimanostoseuraa.

Loppuvuodesta voimamaljapisteitä karttuu Visan tilille vielä kisojen järjestämisestä (ml. TUL:n mestaruuskisat 24.5.) ja maajoukkuenostajiemme mahdollisen menestyksen myötä. Kauden kruunaa joukkueiden SM-kisat penkkipunnerruksessa ja voimanostosta. Kyseisistä kisoista jaetaan nelinkertaiset pisteet yksilökisaan verrattuna. Joukkuemestaruuksista nostetaan 15.-16.11.2008 Hämeenlinnassa.

Linkki: SVNL:n Voimamaljatilasto