Pekka Tervolla kelpo EM-debyytti

Sotkamon Visan Pekka Tervo (82,5kg) sijoittui tänään kahdenneksitoista (12.) nuorten voimanoston Euroopan mestaruuskisoissa Ukrainan Mariupolissa. Tervon tulos koostui 235 kilon jalkakyykystä, 155 kilon penkkipunnerruksesta ja 235 kilon maastanostosta. Yhteistulos 625 kiloa on Tervon toiseksi paras tulos kautta aikojen.

Kisapaikalta tavoitettu Tervo iloitsi hyvin sujuneista kyykystä ja penkistä. Molemmat tulokset jäivät vain 2,5 kiloa miehen ennätyksistä. ”Kyykystä ja penkistä olen positiivisesti yllättynyt, koska kisavalmistautuminen meni niiden osalta huonosti” – pohti Tervo heti kisan jälkeen.

Maastaveto ei sujunut kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Maastavedon alkaessa Tervo koki olevansa jo väsynyt, eikä pystynyt lähellekään parhainpaansa.
– Veto oli pettymys, sillä tein valmistautumisessa 2×240 kiloa helposti, analysoi Tervo kriitisesti urakkaansa.

Tiukan kisaputken (SM, PM, EM) uuvuttama Tervo on ansainnut pienen lepokauden, jonka jälkeen suunnitelmissa on peruskunnon luominen tulevia koitoksia varten. Kuluva vuosi on Tervolle viimeinen juniorisarjoissa. Vuoden vaihteessa edessä on siirtyminen astetta kovempaan joukkoon yleisessä sarjassa.

Linkki: Kaikki tulokset