Visalle Kolme kultaa ja yksi hopea Ylitornion PM-kisoista

Sotkamon Visa saalisti kolme kultaista ja yhden hopeamitalin Ylitorniossa järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista perjantaina. Naisten sarjoissa Sotkamon Visaa edustivat Virpi Kehänen (56kg) sekä Helena Kvist (56kg ). Miesten sarjoissa mitalisaaliista vastasivat Asko Sirviö (67,5kg) sekä Jouni Kvist (82,5kg). Sotkamolaisista kultamitaliin ylsivät Virpi Kehänen, Asko Sirviö sekä Jouni Kvist. Hopeamitalille ylsi Helena Kvist.

Virpi Kehänen lähti kilpailuihin hakemaan maastanoston Euroopan ennätystä sekä kokemusta loppuvuoden MM-kilpailuja varten. Jalkakyykyn sekä penkkipunnerruksen Kehänen selvitti rutiininomaisesti ja sai tuloksiksi 185,0kg sekä 85,0kg. Maastanoston hän aloitti varmalla raudalla 185,0kg, jonka jälkeen tankoon määrättiin Euroopan ennätys raudat 203,5kg. Ensimmäinen yritys näytti lupaavalta, mutta päättyi tasapainon pettämiseen nostolavan liukkauden vuoksi. Toiseen ennätysyritykseen ei Kehäsellä enää riittänyt voimia ja rauta jäi polviin. Yhteistulokseksi tuli näin 455,0kg joka riitti sarjan ykköspaikan lisäksi kisojen kolmanneksi parhaan naisnostajan palkintoon. Sarjan toisena nostajana kilpaillut Visan Helena Kvist nosti hopealle tasaisella sarjalla 140kg – 65,0kg – 150,0kg = 355,0kg

Miesten kilpailuissa Sotkamolaisista aloitti Asko Sirviö (67,5kg), joka tuli kilpailuihin peruskuntopohjalla. Hieman hankalan tuntuiseksi jääneistä viimeistelytreeneistä huolimatta Siviö onnistui nostoissaan hyvin ja sai kasaan yhteistuloksen 600,0kg. Jalkakyykyssä sekä maastanostossa Sirviö selvitti 220,0kg ja penkkipunnerruksessa 160,0kg. Myös Jouni Kvist lähti PM-kisoihin peruskuntopohjalla hakemaan ensisijaisesti kokemusta marraskuun MM-kisoja varten. Tästä huolimatta Kvist aloitti kilpailunsa näytöstyyliin kyykkäämällä 307,5kg, joka sivuaa hänen henkilökohtaista ennätystään. Penkkipunnerruksessa Kvist nosti 185,0kg, joka oli samalla tulikoe pari viikkoa sitten treeneissä revähtäneelle rintalihakselle. Vaikk penkkipunnerruksen kunto ei ollut parhaimmillaan niin fysiikka kesti hyvin, mikä on erittäin hyvä asia tulevia arvokisoja ajatellen. Maastanostossa Kvist selvitti toisellaan 290,0kg ja sai kasaan yhteistuloksen 782,5kg

Naisten kilpailuissa parhaiten pärjäsi Suomi pisten 69. Ruotsilla sekä Norjalla oli samat pisteet 42, joista Ruotsi nousi toiseksi lopputulosten yhteispistemäärän perusteella. Miesten kilpailuissa potin korjasi Ruotsi (61 pistettä). Toisena oli Suomi (57 pistettä) ja kolmantena Norja (46 pistettä). Tanka ei osallistunut kilpailuihin kilpailupaikan kaukaiseen sijaintiin vedoten.

Linkki: Lopputulokset