Voimanoston PM-kisa perjantaina Ylitorniossa

Voimanoston Pohjoismaiden mestaruuksista kisataan tulevana perjantaina Ylitorniossa. Naiset nostavat aamukisassa, ja miehet nousevat lavalle iltapäivällä.

Molemmat Visan naiset, Virpi Kehänen ja Helena Kvist, nostavat 56 kilon painoluokassa. Kisa alkaa kymmeneltä aamulla. Selkeänä ennakkosuosikkina kisaan lähtevä Kehänen ottaa PM-kisan välipalana ennen kauden päätavoitetta marraskuussa nostettavia MM-kisoja.
– Kisa on hyvä kenraali ennen MM:iä; painonpudotuksen, henkisen valmentautumisen ja yleensäkin kisailun kannalta, totesi Virpi viikkoa ennen kilpailua.
Helena pukee kisassa ensimmäistä kertaa elämässään maajoukkueasun päälleen.
– Tämä on ollut minulle pitkän ajan tavoite ja pyrin kisassa tekemään oman ennätykseni, kertoi Helena luottavaisena ehjän harjoituskauden jälkitunnelmissa.

Asko Sirviö nostaa 67,5 kiloisissa. Kokenut nostaja ei ota kisasta sen kummempia paineita.
– Eipä tässä ihmeellisä revityksiä ole tarkoitus ottaa. Sarjoja on otettu treeneissä loppuun asti, huilataan loppuviikko ja nostetaan sitten perjantaina, summasi Asko tuntemuksiaan.
Jouni Kvist nostaa 82,5 kilon painoluokassa. Jouni sai Virpin ohella tiedon valinnastaan MM-joukkueeseen.
– Lähden kisaan hakemaan tuntumaa ja testaamaan uusia nostovarusteita. Peruskuntokausi on juuri päättymässä ja nostaminen ei ole kovinkaan herkkää, mutta se ei haittaa. Ylitorniossa on aina ollut kiva kisata, kehui harmillisesti juuri viikko sitten rintalihaksensa treeneissä reväyttänyt Jouni.

Menestyminen PM-kisassa toisi Visalle mukavasti pisteitä tiukaksi muodostuneessa Voimamaljakisassa. Visalla on teorissa mahdollisuus saada kisoista neljänkymmenenviiden (45) pisteen lisäys Voimamaljapottiin.