Suurta urheilujuhlan tuntua Visan kansallisissa

Visan Pekka Tervo paransi ennätyksiään kaikissa nostomuodoissa

Sotkamon Visan järjestämät voimanoston kansalliset pidettiin lauantaina terveyskeskuksen voimailusalilla. Liki kahdenkymmenen nostajan kisa läpäistiin reilussa kahdessa tunnissa. Osanottajamäärä oli juuri sopiva ”Dynamon kellariin”, suuremmille kisoille joudutaan etsimään tilavampi paikka. Kilpailijoiden määrä ja laatu takasivat jälleen kerran loistavan tunnelman.

Ykkösryhmän nostoista

Kuopion Arto Kettunen (56kg) nousi ensimmäistä kertaa kisalavalle. 19-vuotias nuorukainen teki varmaa lavatyötä kahdeksan onnistuneen noston arvoisesti, ja lunasti lipun ensi vuoden SM-kisoihin. Nuorten hienoja esityksiä säesti Varpaisjärven Toni Väisänen. Vasta 17-vuotias nostajalupaus voitti 67,5 kilon sarjan, ja nosti maasta jo 200 kiloa.

Visan Erno Paavolan (75kg) kohtaloksi koitui jääminen tuloksetta penkkipunnerruksessa. Erno lähtee kuitenkin paikkaamaan tulostaan ensi viikon loppuna Äänekoskelle TUL:n mestaruuskisoihin. Visan Pekka Tervo onnistui mainiosti sijoittumalla 90 kiloisissa hopealle 667,5 kilon tuloksella. Tervon päivä oli täydellinen, sillä hän paransi ennätystään kaikissa nostomuodoissa.

Isot miehet toisessa ryhmässä

Päivän pisteissä ja kiloissa paras nostaja löytyi miesten 100 kilon sarjasta. Kuopion Jyrki Koivisto teki hyvän 800 kilon yhteistuloksen ja lähestyy kovasti 500 wilks-pisteen rajaa. Visan Jari Niskanen pettyi kisan alla, kun ei saanutkaan vastaansa Oulun Tomi Muhosta, joka jäi pois kisasta iloisen perhetapahtuman vuoksi. Niskanen odotti myös kovasti yhteenottoa SM-joukkuepaikan suhteen Markus Kvistiltä, mutta loukkaantumisten vuoksi Kvist tyytyi punnertamaan penkiltä Visan SM-joukkueeseen riittävän tuloksen 192,5 kiloa. Niskanen nosti kuitenkin hienon 770.0 kilon yhteistuloksen, mikä on sama tulos kuin viikko sitten MM-kisoissa.

TurSa:n Jari Martikainen nosti ’täysympyrän’ 360kg

Kisoissa nähtiin myös superraskaan sarjan hallitseva Euroopan mestari, kun Tuusniemen Jari Martikainen viimeisteli kuntoaan ennen marraskuun alussa nostettavia MM-kisoja. Martikaisen voimakausi päättyi lupaavasti, sillä TuuRan jätti punnersi penkiltä helpon näköisesti 262,5 kiloa ja veti maasta kellarilla ennen näkemättömät 360 kiloa. Visan Pasi Kähkönen sijoittui raskaassa sarjassa kolmanneksi 682,5 kilon yhteistuloksella. Kähkönen punnersi penkiltä ennätyksensä, mutta oikutteleva selkä vei parhaan terän kyykystä ja vedosta.

Tulokset: www.suomenvoimanostoliitto.fi