Visa taistelee joukkuemestaruudesta

Sotkamon Visan nälkäinen voimanostojoukkue matkustaa perjantaina Hämeenlinnassa pidettäviin seurajoukkueiden Suomen mestaruuskisoihin. Viime vuodelta jäi paljon hampaan koloon. Nostajilla oli paljon loukkaantumisia, ja Visa teki raskaan päätöksen jättäytyä kisasta pois. Nyt on kuitenkin eri sävelet. Visa on alkukilpailun perusteella toisella sijalla Joensuun Punttipoikien jälkeen. Voitosta kamppailee ainakin viisi joukkuetta tasavertaisina. Jonkin asteisena suosikkina kisaan lähtee isäntäjoukkue Team Nordic Thunder, joka on tilastoissa viimeisenä, mutta vain siksi, että kokenut maajoukkuenostaja Marcel Lindholm on ilman tilastotulosta. Viime vuoden mestarin JVK (Jyväskylä) valtikka on totisesti uhattuna myös kisan mustan hevosen, Pajarin Puntin, toimesta. Voimanoston joukkuemestaruuksista kisataan lauantaina 15. marraskuuta.

Sunnuntaina 16. marraskuuta nostettavaan penkkipunnerruksen joukkuekisaan Visa osallistuu ensimmäistä kertaa historiansa aikana. Seurassa on keskitytty enemmän voimanoston kolmen lajin harjoitteluun, ja näin penkkipunnerrustehot ovat tulleet tavallaan sivutuotteena ilman varsinaista panostamista yhteen lajiin. Lajin kansallinen kärki on kova. Visan joukkue on tilastoissa kymmenentenä 90 kiloa kolmantena olevaa Lo-Vo:a jäljessä. Ylivoimainen ranking-ykkönen on Hiukan Rantapenkkareistakin tuttu Tapanilan Erän I joukkue. Kaikki on kuitenkin mahdollista varsinkin nykyisellä varusteaikakaudella. Visan penkkijoukkue lähtee kohentamaan sijoitustaan ja hakemaan ensimmäistä kertaa kokemuksia penkin joukkuekisasta nuorella joukkueella veteraaninostajamme Jari Niskasen ohjauksessa.