Visan voimanostojoukkueelle hopeaa, penkkijoukkue viidenneksi

Sotkamon Visa teki onnistuneen matkan seurajoukkueiden Suomen mestaruuskisoihin Hämeenlinnaan. Lauantaina käydyssä voimanostokisassa Visan joukkue saavutti hopeaa ja sunnuntaina sijoitus nousi alkukilpailun kymmenenneltä sijalta peräti viidenneksi.

Hopeaa nostaneessa joukkueessa kilpailivat Asko Sirviö, Erno Paavola, Jari Niskanen ja Jouni Kvist.
Asko Sirviö sinnitteli selkävaivoista huolimatta liki kuudensadan kilon yhteistuloksen.
– Visan kovin venyjä oli ehdottomasti Erno Paavola, joka paransi ennätystään peräti 42,5 kiloa, totesi joukkueen ankkuri Jouni Kvist. Paavolan yhteistulos 685 kiloa oikeutti 479,02 pisteeseen, joka oli Visalaisista toiseksi paras. Kvist oli Visan kovin pisterohmu 517,15 pisteellään. Jari Niskanen jatkoi tasaisen varmoja otteitaan tekemällä 787,5 kilon yhteistuloksen.

Penkkipunnerruskilpailun viidenneksi venyneessä joukkueessa nostivat Lauri Kemppainen, Tommi Korhonen, Markus Kvist ja Jari Niskanen. Lauri Kemppainen näytti kovat kilpailijan hermonsa selvittämällä aloituspainonsa 185 kiloa vasta viimeisellään. Tommi Korhonen punnersi suorille käsille maagisen 200 kiloa ensimmäistä kertaa elämässään ja paransi samalla ennätystänsä 12,5 kiloa. Myös Markus Kvist ylsi samaan tulokseen ja samalla kauden parhaaseensa. Jari Niskanen urakoi molemmissa joukkueissa, ja näytti nuoremmilleen mallia punnertamalla joukkueen isoimmat raudat 207,5 kiloa.
– Tämä oli joukkueeltamme iloinen esitys. Sijoitus nousi viidellä pykälällä alkukilpailuun nähden ja taakse jäi monta penkkipunnerruksen erikoisseuraa, iloitsivat Visan huoltojoukot kisan päätteeksi.

Linkki: tulokset, voimanosto
Linkki: tulokset, penkkipunnerrus