Vuosi 2008 – menestystä vertaansa vailla?

Vuosi 2008 oli Sotkamon Visalle kaikkien aikojen menestyksekkäin. Seuran nostajat saavuttivat 15 henkilökohtaista mitalia Suomen mestaruuskisoista. Kaiken kaikkiaan peräti seitsemän sotkamolaista ylsi Suomen maajoukkueeseen.

Ulkomaan komennukset eivät olleet turhia, sillä nostajamme saavuttivat 6 mitalia Pohjoismaiden mestaruuskisoista sekä kaksi mitalia Maailman mestaruuskisoista. EM-ja MM-kisoista Visan nostajat saalistivat lisäksi kahdeksan lajimitalia. Seuran nostajat paransivat Kainuun piiriennätyksiä 20 kertaa ja tekaisipa Virpi Kehänen kaksi naisten Suomen ennätystäkin. Visa sijoittui Voimamalja kisassa toiseksi pisteillä 428. Seurajoukkueiden Suomen mestaruuskisoissa seuramme joukkueet sijoittuivat toiseksi ja viidenneksi.

Tarmokkaan urheiluseuran toiminta on huomattu muuallakin kuin pelkästään lajin sisällä. Kainuun Liikunta antoi vuosikokouksessaan erityismaininnan Visan kiitettävästä tiedottamisesta. Marraskuussa Jouni Kvist valittiin kautta aikojen ensimmäisenä voimanostajana Kainuun parhaaksi urheilijaksi. ”Tämä on erinomainen arvostuksen osoitus hienolle lajillemme, ei pelkästään itselleni ja seuralleni” – totesi valinnastaan iloisesti yllättynyt Kvist.

Sotkamon liikuntasihteeri (vs) Outi Hyppönen puki Visan menestyksen mukavasti sanoiksi: ”Sotkamon Visa on tehnyt ansiokasta työtä ja menestystä on seurannut. Arvostamme saavutuksianne (menestynein seura Sotkamossa) ja seuratyötänne.” Tämä, jos mikä on todellinen kunnianosoitus kunnassa, jossa urheilu on korostuneessa asemassa.