Visan Asko Sirviö ja Jouni Kvist nostivat SM-kultaa

Aamupäivän kisassa nostivat miesten pienet sarjat.

Kirppusarjan mestariksi leivottiin jälleen kerran Dmitrij Jakovlev. Vielä on Dimin treenattava, jos meinaa päästä sarjaa ylempänä Suomen mestaruuteen nostaneen Asko Sirviön Suomen ennätykseen.

Kuusseiskassa parhaiten hermonsa hallitsi siis isäntäseuran Asko Sirviö (lavalla Hirviö). Rankingissa korkeammalla majailleet Heiskanen ja Paronen hyytyivät Askon tahdeissa. Himmeimmistä mitaleista käytiin tiukka kamppailu. Sarjan kolme seuraavaa nostajaa olivat viiden kilon sisällä. Asko saavutti jo uransa kahdeksannen yleisen sarjan Suomen mestaruuden.

Seiskavitosen suveneeri voittaja oli odotusti Keuruun lahja suomalaiselle voimanostolle, Sami Nieminen. Kolmensadan kyykky näki päivän valon, eikä 800 kilon yhteistuloskaan ollut kaukana, sillä vasta juryn päätös viimeisen vedon (317,5kg) hylkäämisestä vesitti siirtymisen uudelle sataluvulle. Kaikesta huolimatta Nieminen oli päivän paras miesnostaja. Muut mitalit menivät ilahduttavasti junioreille, sillä hopealle nosti Kuusamon Petteri Keränen 720kg yhteistulosella. Toinen juniori Samuel Lappalainen jäin 700 kilon yt:stä himpun.

Sotkamon Visa saalisti toisen mestaruuden sarjassa 82,5 kiloa. Seurassa mitalistin paineet itselleen ottanut Kvist nosti MM-kisojen tulsorajan 790, ja yritti ennätystään viimeisellä vedolla, mutta siihen ei rauta kuitenkaan enää taipunut. Kelpo tulos sairastelun jälkeen. hyvän vastuksen Jonelle antoi jälleen kerran Jyväskylän ”Arnold” Jani Närhi.

Sarjassa 100 kiloa nähtiin jännittävä voittokamppailu. Joensuun Petri Heikkinen otti ennätyskyykyllään hyvän kaulan vastustajiinsa. Kuopion Sami Hakkarainen nousi hienosti maastanostossa voittokamppailuun, mutta horjahti harmittavasti viimeisen maastanostonsa 332,5 kilolla.

Oulun Tomi Muhonen hyökkäsi rohkeasti kyösti Vilmin Suomen ennätyksen kimppuun jalkakyykyssä. Tehot eivät vielä riittäneet siihen, mutta tuloksena hieno 350kg. Tapanilan Erän Sami Pullinen tasoitti tilannetta hieman 275 onnistuneella penkkipunnerruksella, mutta se ei kuitenkaan riittänyt Muhonoville. Oululainen sarjan mestariksi hyvällä 885kg yhteistuloksella. Kilpailun johtaja Jari Niskasta kisan valmistelut eivät hyydyttäneet – päin vastoin. Jari kyykkäsi ennätyksensä 307,5kg (=piiriennätys) ja paransi myös yhteistulostaan 805 kiloon. Jarin sijoitus oli viides.

Ahvenanmaan Ove Lehto teki hyvän paluun sm-tasolla piikkiin (-125kg). Tasaisen työn ja kahdeksan onnistuneen noston tuloksena 982,5kg YT. Toinen Ahvenanmaan ”norsu” Kenneth Sandvik peesasi mainiosti hopealle 935 kilollaan. Ove oli päivän toiseksi paras pisteissä, Kenta viides. Kuopion juniori-ikäinen Jari Saario nosti pronssille parantaen reilusti yt-ennätystään 872,5 kiloon. Visan Markus Kvist teki upean paluun loukkaantumisten jälkeen. Jalkakyykyssä siirtyi Toivo Kyllösen hallussa ollut piiriennätys vuodelta 1984 vihdoin historian kirjoihin. Markus toi tajunnan rajamailla uudeksi ennätyslukemiksi 327,5kg. Penkissä kolme onnistunutta lavakäyntiä, mutta vedon tekniikka oli pahasti hakoteillä. Silti yhteistulosennätys ja piiriennätys.

Superin (+125kg) odotettu mestari oli Tuusniemen jätti Jari Martikainen. Vuoden 2008 parhaaksi voimanostajaksi valittu ”Rasputin” oli tänään lähinnä tonnin yt:n rikkomista jääden siitä vain kympin. Pisteissä Jari oli päivän kolmanneksi paras nostaja.