Jari Niskanen veteraanien Suomen mestariksi!

Veteraanien voimanoston Suomen mestaruuskilpailujen viimeinen päivä sujui sotkamolaisittain mainiosti.

Uransa ensimmäisiin sm-kisoihin osallistunut Mikko Rusanen (82,5kg) teki kisassa kolme Kainuun piiriennätystä ja paransa yhteistulosennätyksen 540 kiloon. Jalkakyykyssä Rusanen sivusi piirin ennätystä 190kiloa, penkkipunnerruksessa nousi suorille käsille 132,5 kiloa (piiriennätys) ja maastanostossa hyväksyttävään loppuasentoon taipui 217,5 kiloa (piiriennätys). Rusasen sijoitus oli kuudes.

Jari Niskanen (110kg) teki sen mitä häneltä odotettiin eli uusi Suomen mestaruudensa. Jalkakyykky sujui loistavasti 310 kilon (piiriennätys) noustua vaivattomasti. Penkillä oli tällä kertaa hieman tekniikkavaikeuksia, mutta 210 kiloa on kelpo tulos. Jari punnersi ylös myös 220kg, mutta nosto hylättiin juuri ennen ”telineisiin”- komentoa tapahtuneen toisen käden notkahduksen vuoksi. Maastavedossa Jari varmisti toisella vedollaan 280 kilosta 800 kilon yhteistuloksen, joka on kovaa valuuttaa myös kansainvälisillä areenoilla. Viimeisen maastanoston Jari jätti käyttämättä mestaruuden varmistuttua. Jari oli ylivoimainen, sillä toiseksi nostanut Tapani Laitala jäi peräti 50 kiloa.

Seuraavaksi Jarin tähtäin on asetettu juhannuksen jälkeiselle viikolle veteraanien Euroopan mestaruuskisoihin. Nestori ei ehdi lepäämään laakereillaan, vaan uusi kuuden viikon treenikausi alkaa heti viikon huilin jälkeen. Mikko harkitsee nostamistaan toukokuussa Sotkamossa pidettävissä Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa.

Sotkamon Papat Rokkaa!!!!