Sotkamolaista tuotekehittelyä

Sotkamon Visa ry on juhlavuotensa kunniaksi satsannut myös voimailun tuotekehittelyn puolelle. Visan lanseeraamista tuotevalikoimista löytyvät lähiviikkoina niin lisäravinteet kuin uudet kotimaiset nostotrikootkin.

Kyllä, luit oikein!!! Sotkamon Visa tuo kevään aikana markkinoille uuden kotimaisen nostotrikoon, joka on ennennäkemätön ja kokematon voimailumarkkinoilla. Juuri saamamme tiedon mukaan tuote on saanut IPF:n teknisen lautakunnan hyväksynnän, ja se on jo nähtävissä IPF:n hyväksyttyjen varusteiden listalla tuotenimellä: Hiukan Hugo.
Materiaalina on käytetty Tipaksella jalostettua Pyreneitten koiran karvaa, jonka on tutkimuksissa todettu olevan jopa kymmenen kertaa vahvempaa kuin nykyiset keinotekoiset trikoomateriaalit. Materiaalille annamme elinikäisen takuun! Eli tuote tulee jäädyttämään trikoomarkkinat lopullisesti. Et tarvitse enää koskaan uutta trikoota, jos et kasva siitä ulos. Trikoon leikkauksissa ei ole matkittu ketään. Prototyypin ompeli Tipaksen Tiikeri, J Hiltunen ystävälleen Matti Niskaselle hiihtotrikooksi Tipaksen 24h hiihtoon, mutta trikoo osoittautui liian tiukaksi hiihtäjälle. Matti joutui lykkimään pelkällä tasatyönnöllä, sillä seurauksella, että sauvat sulivat käsiin jo vajaan tunnin lykkimisen jälkeen. Trikoo saatiin Matin päältä pois vasta kolmen tunnin uuvutustaistelun jälkeen, jossa ei säästelty Capsicam-voidettä eikä saunaa. Seuraavana päivänä trikoota testattiin Dynamon kellarilla Nestorin toimesta. Jari paransi heti kyykkyennätyksensä 305 kilosta 325 kiloon – helposti.

Mitä tämä lysti maksaa? Ei juuri mitään. Uutuustrikoo tulee ennakkomyyntiin naurettavaan hintaan. Tästä saat kertalinttuulla trikoon joka ei veny eikä pauku! Toukokuun alkuun mennessä Tipaksen tehdas saa työnnettyä ulos kahdensadan trikoon setin, jonka uskotaan menevän heti kuumille kiville. Tilaa omasi heti, niin et jää rannalle ruikuttamaan!

Toinen uutisrintama ovat lisäravinteet. Lisäravinneperheen hittituotteena on kaikkichew -palautumisjuoma. Powerlaturi on munapohjainen proteiini, jossa aiemmasta poiketen sotketaan myös munan kuoret mukaan. Tuotekehittelyn alkutaipaleella Kostamuksesta koekaniiniksi hommattu Pjotr Perwo pisti munaa poskeen kuten Sveanmaalla parhaimpina aikoina konsanaan. Samaan kehitysvaiheeseen sattuivat myös ensimmäiset kotimaisten kanaloiden salmonella-tapaukset. Salmonella-ryhmän koetulokset olivat merkittävästi paremmat kuin verrokkiryhmän, jolle annettiin koko tutkimuksen ajan blaceboa. Uuteen tuotteeseen onkin lisättyä salmonellan esiastetta, tri-tetra-maskuliinia, jonka uskotaan tuovan maksimivoimaharjoittelussa jopa 20% tulosparannuksia. Ja kyseessä on siis puhdas luonnon tuote.

Lisäravinneperhe sisältää lukuisia muita uutuustuotteita, joiden on tutkimuksissa todettu parantavan suorituskykyä merkittävästi. Tutkimukset ovat kuitenkin vielä siinä määrin kesken, että tuotteet saadaan yleisille markkinoille vasta syksyllä. Tutkimusryhmään otetaan vapaaehtoisia urheilijoita mukaan vielä tämän päivän aikana. Ryhmään hyväksytyt saavat sponsorisopimuksen vuosille 2009-2010. Sopimusehdoista tarkemmat tiedot Visan sihteeriltä.
Pumpatkaa – pumpatkaa. Tänään rauta on merkittävästi kevyempää kuin muulloin!!!!