Jouni Kvist EM-kisoissa neljänneksi. Jalkakyykystä lajipronssia!

Sotkamon Visan Jouni Kvist nosti neljänneksi voimanoston EM-kilpailuissa Ylitorniolla sarjassa alle 82,5kg. Kvist kasasi kolmessa lajissa tasatuloksen 800,0 kiloa, joka on hänen paras arvokilpailuissa saavuttama tulos. Sarjan voitti Puolan Daniel Miller yhteistuloksella 845,0kg. Sarjan muut mitalistit olivat Ukrainan Volodymyr Rysyev (835,0kg) ja Bulgarian Robert Mihailov (815,0kg).

Kvist aloitti kilpailun vahvasti helpolla 295,0kg jalkakyykyllä. Toinen yritys 302,5 kilosta oli niinikään helppo, mutta hylättiin syvyyden takia. Kolmanteen nostoonsa Kvist määräsi lajipronssiin oikeuttavan 305,0 kiloa, joka tuli ylös helpon näköisesti ja hyväksyttiin täysin tuomariäänin. Penkkipunnerruksen Kvist aloitti selvittämällä helpon näköisesti 185,0kg sekä 190,0kg. Viimeinen yritys 195,0 kilosta ei myöskään tuottanut vaikeuksia, mutta kaatui loppuojennuksessa tekniseen virheeseen.

Penkkipunnerruksen jälkeen asetelmat olivat äärimmäisen jännittävät. Sarjan kaksi parasta olivat selvästi muita edellä, mutta seuraavan neljän nostajan välitulokset mahtuivat kymmenen kilon sisään. Kvist aloitti maastanoston tyylipuhtaalla 295,0 kilon nostollaan, samalla kun pahimmat kilpailijat Bulgarian Robert Mihailov ja sarjan toinen suomalaisnostaja Jani Närhi epäonnistuivat aloituksessaan. Toisella nostolla Mihailov selvitti 300,0kg noston johon Kvist vastasi helpolla nostolla 305,0 kilosta. Närhi jäi maastanostossa tuloksetta ja Mihailov selvitti viimeisellään tiukasti 312,5 kiloa. Mihailovin tulos pakotti Kvistin määräämään viimeiseen nostoonsa henkilökohtaiset ennätysrautansa 322,5kg, joka jäi tällä kertaa polviin.

Linkki: Tulokset