Jouni Kvist valmis EM-kisaan

Sotkamon Visan Jouni Kvistin valmistautuminen torstaina nostettavaan voimanostoon Euroopan mestaruuskisaan on loppusilausta vaille valmis.

Kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin. SM-kisojen yhteydessä jyllänneistä sairauksista on päästy eroon ja harjoittelu uuden valmentajan, Kari Kurkon, ohjauksessa on lähtenyt toimimaan mainiosti.
– Karin ohjelma on tuonut yhden harjoituspäivän lisää. Hieman lisää sovitettavaa perheellisen arkeen, mutta toivotaan, että tulosta syntyy jo näin lyhellä ajalla. Treeniraudat ovat olleet aiempaa maltillisemmat, ja suurin työ on tehty ns. keskikovilla painoilla. Kovemmat treenit ovat ajoittuneet lähemmäs kisaa, mutta näytää siltä, että kroppa palautuu juuri parahiksi ja kunto nousee sopivasti esiin kisapäivälle, luonnehti Jouni muutoksia kisavalmistautumisestaan.

Jouni lähtee kisaan neljänneltä sijalta tilastossa. Edellä on kivenkovia kilpakumppaneita. Tilastokärki Bulgarian Mihailov on vanha kiistakumppani useamman vuoden takaa. Toisena tilastossa on nuori puolalainen Daniel Miller, joka paikkaa onnistuessaan mainiosti Jan Wegieran siirtymistä sarjaa ylemmäs. Kolmantena listalla on Ukrainan Rysyev, joka nosti vielä viime vuonna sarjaa alempana. Jounin takana niskaan hengittää toinen suomalainen, mainiosti vuoden aikana kehittynyt Jani Närhi.
– Kärjen tilastoissa on jonkun verran ilmaa. EM-kisan tuomarilinja on tunnetusti tiukka, eikä säälipleijareita tunneta. Tilaisuuden tullen itäblokia rokotetaan. Se on varma. Se, kenen kantti pitää on mitalipallilla, tietää kisoissa karaistunut visalainen.

Jounin kilpailu alkaa torstaina kello 15:00.
Kisoja voi seurata netissä suorana osoitteessa http://www.ustream.tv/channel/ec09-powerlifting