Pohjois-Suomen mestaruudet jaettiin Sotkamossa

Pohjois-Suomen mestaruudet jaettiin lauantaina Sotkamossa 13 voimanostajan kesken. Isäntäseurasta lavalle nousivat Helena Kvist (60kg), Jyrki Nilosaari (90kg) sekä Pekka Tervo (90kg).

Kvist onnistui kilpailussaan hyvin ja rikkoi kainuun piirinennätykset jalkakyykyssä (157.5kg) sekä yhteistuloksessa (385,0kg). Myös Nilosaari sai olla tyytyväinen päivän suoritukseen sillä hän paransi henkilökohtaisia ennätyksiään kahdessa lajissa sekä yhteistuloksessa. Jalkakyykyssä ennätys parani huikeat 30 kiloa, maastanostossa 15 kiloa sekä yhteistulossa 45 kiloa. Ysikympin toinen visalainen Pekka Tervon jäi penkillä ilman tulosta.

Päivän isoimmista raudoista vastasi Oulun PowerTeamin Tomi Muhonen tuloksellaan 870,0kg. Muhonen yritti rikkoa vuodesta 1985 asti Kyösti Vilmin nimissä olleen jalkakyykyn suomen ennätyksen 365.5kg, mutta epäonnistui nostossaan täpärästi. Yritys oli tosin sen verran hyvä, että SE tullaan varmasti vielä näkemään Muhosen nimissä lähivuosina kunhan treeniä saadaan alle hieman lisää.

Kisat ovat nähtävissä jälkilähetyksenä osiossa PSM-09-LIVE -> Videot

Linkki: Lopputulokset