Niskanen voitti Euroopan mestaruuden

Visan Jari Niskasen vuosikymmenten periksiantamaton työ palkittiin lauantaina 27. päivän kesäkuuta veteraanien voimanoston Euroopan mestaruuskisoissa Tsekin Pilsenissä. Niskanen voitti tiukkaakin tiukemman 110 kilon sarjan kamppailun vaa’alla isäntämaan Tsekin Kanat Zoltania vastaan. ”Kisa menee hyvin, kun lopussa kuunnellaan Maamme-laulua” – totesi kisapaikalta tavoitettu tuore mestari.

Niskanen taktiikka piti ja Tsekki pehmeni vauhdissa. Jalkakyykyssä Jari nosti 300 kilon raudat, penkiltä mies punnersi 210 kiloa ja maastanostossa taipui loppuasentoon mestaruuteen vaadittu 277,5 kiloa. Zoltan oli tilastojen valossa selvä ennakkosuosikki, mutta karu kainuulainen näytti, mistä tosi miehet on tehty. ”Suomen huolto, kokeneet Harri Hagfors ja Ari Oksanen, hoitivat hommansa todella tyylikkästi” – kiitteli Niskanen onnistuneen kisataktiikan laatijoita.

Linkki: lopputulokset