Visan Lauri Kemppainen penkkipunnerruksen MM-kisoihin

Jari Niskasen kamppaillessa veteraanien voimanoston EM-mitaleista Tsekin Pilsenissa, on myös Lauri Kemppainen suunnannut katseensa samaan osoitteeseen.

Nuorten penkkipunnerruksen maailman mestaruuksista nostetaan historian ensimmäistä kertaa. Samalla Visan Kemppainen pukee maajoukkueasun päälleen ensimmäistä kertaa.

Suomussalmelta lähtöisin oleva nuorukainen ei ole mm-kisoissa kokemuksen hakureissulla, vaan hyökkää suoraan mitalikamppailuun tilastojen kolmennelta sijalta. Ylivoimaisena tilastokärkenä on Valko-Venäjän Valery Parymon 240kilon punnerruksellaan. Sen jälkeen tilastojen mukaan on todella tiukkaa. Toisena listalla on Latvian Janis Stelmahs 202,5 tuloksella. Laurilla on 200 kilon tilasto yhdessä kotilavalla nostavan Tsekin Jakub Sedlacekin kanssa. Tilaston viideskin nuori herra, Puolan Grzegorz Bielecki on vaivaisen 2,5 kilon päässä ”Latesta”. Sarjaan on päässyt viisitoista nostajaa neljästätoista maasta. Tiukka kisa on siis luvassa, ja ennätyksen pintaan ja kenties himpun sen yli on päästävä, jos mielii bodiumille.

Laurin harjoittelu on sujunut hyvin. Raakavoimiltaan Lauri on elämänsä kunnossa. Penkkipaidan kanssa on ollut hieman hankaluuksia, sillä uusi varuste oli ensimmäistä kertaa testissä vasta vajaa viikko sitten. Late päätynee nostamaan vanhemmalla paidalla, jolla tuloksen saaminen on varmempaa.

Lauri matkustaa Tsekkiin tiistaina 30. päivänä kesäkuuta. Laurin nostot ovat perjantaina 3. päivänä heinäkuuta klo 11:00 alkaen (Tsekin aikaa).