Visalaiset Kurkon opissa voimanostoleirillä

Kari Kurko tekee treeniohjelmaa, vieressä seuraavat Mikko Rusanen (vas), Jani Korhonen, Markus Kvist, Jari Niskanen ja Jouni Kvist

Jari Niskasen kyykkytekniikka analyysissä

Voimapuodin Marko Lommi antoi erinomaisen esittelyn SKIP-lisäravinteista

Markus Kvistin vetonäyte

Sotkamon Visan vuotuinen leiripäivä pidettiin sunnuntaina 12.7.2009. Leirin vetäjäksi oli kutsuttu kotkalainen Kari Kurko, Suomen Voimanostoliiton valinta vuoden valmentajaksi 2008. Leirille osallistui kahdeksan lisenssinostajaa.

Leirin aluksi mestari selvensi valmennusfilosofiaansa. Harjoituskausien suunnittelu hänen opeillaan perustuu harjoituksen keskipainon tai toistojen asteittaiseen ja maltilliseen nostamiseen. Leiriläiset saivat perussapluunan peruskunto- ja voimakausien harjoitusten suunnitteluun. Periaate vaatii tarkempaa perehtymistä, eikä kaikkia yksityiskohtia ole tarkoituksen mukaista käydä tässä selvittämään.

Nestori pääsi koekaniiniksi jalkakyykyn peruskuntokauden treeniin. Harjoitukseen laskettiin esimerkkiraudat, jonka jälkeen Euroopan mestari päästettiin irti. Kari kiinnitti Jarin kyykyissä huomiota muutamiin teknisiin yksityiskohtiin ja harjoituskyykkyjen syvyyksiin. ”Hyvä treeni ja vaivatonta nostamista” – totesi Niskanen treenin jälkeen. Rusasen Mikon tekniikka sai valmentajalta kehuja. Mikko onkin hyvässä kunnossa, sillä 2x7x160 on miehen Personal Record.

Paikallisten lounasravintoloiden aukeamista odotellessa meillä oli mahdollisuus tutustua SKIP:n lisäravinteisiin. Esittelyn ja ravintoluennon meille piti Marko Lommi. Asiantunteva ja mielenkiintoinen paketti! Tuotteita päästiin maistamaan ja käsintehtyjä kyykkykenkiäkin sovitettiin. ”Ensin on oltava peruspaketti kunnossa: vitamiinit, kivennäisaineet, hyvät rasvat, hiilarit ja proteiinit” – valisti Marko kuulijakuntaamme, jolla oli kokolailla vähän tietämystä ravintopuolen asioista. Kiitokset Markolle, SKIP:lle ja Voimapuodille tästä paketista!

Kiinalaisen lounaan jälkeen palattiin takaisin salille. Penkkitreeni meni enemmän apuliikkeiden parissa, sillä kenellekään leiriläisistä ei sattunut kovaa penkkipäivää treeniohjelmaan. Otettiin porukalla lattiapenkkiä, lankkua ja kapeaa penkkiä. Pian tangot laskettiinkin lattialle, ja taas riitti hyrinää lavalla. Heräsipä Muhoksen uinuva karhukin päiväuniltaan, ja hänet laitettiin peruskuntokauden ekaan sumotreeniin. Pitkä sumotauko ei näyttänyt Markusta hidastavan, vaan tauko oli nähtävästi tehnyt hyvää tekniikalle.

Helenan vedon todettiin olevan lähes oppikirjamainen. Mikon vetoasento kavennettiin ja nostaja oli tyytyväinen muutokseen treenin perusteella. ”Enää ei tarvita kuin voimaa” – latasi valmentaja hymy suupielessään.

Leiripäivä oli erinomainen. Visan henki haisi aika ajoin normaalilla tavalla ja huumori kukki normaaliin tapaan. Kiitokset mukavasta ja opettavaisesta päivästä seuran väelle, Karille ja Markolle!