Historiaa: Voimanoston MM-2001, Sotkamo

Sotkamon Visan Voimanostohistorian Entisöinti ja Tallennusprojekti SWET:n viimeisin, muttei suinkaan vähäisin työ on saatu päätökseen. Alla olevassa videossa on yleisradion urheiluruutulähetys vuoden 2001 maailmanmestaruuskilpailuista Sotkamosta.

Vuoden 2001 MM-kilpailut loistaa edelleen kirkkaimpana tähtenä Sotkamolaisen voimanostohistorian yötaivaalla. Kolme vuotta aikaisemmin Sotkamossa järjestettyjen EM-kisojen jälkimainingeissa seuran puuhaveturit Jari Niskanen ja Heikki Piirainen päättivät haastaa talkooväkensä vielä suurempiin saavutuksiin jättämällä kisaisännyys hakemuksen vuoden 2001 MM-kisoihin. Mainittakoon, isännäksi vuoden 2001 kisoihin tarjoutui myös Intia ennennäkemättömällä tavalla. He olisivat muun muassa tarjonneet kilpailijoille ilmaisen ylläpidon koko kilpailujen ajaksi. Sotkamolaisten aikaisemmat meriitit painoivat kuitenkin kansainvälisessä voimanostoliitossa siinä määrin, että kisat saatiin heittämällä kainuuseen.