Kemppainen ja Kaattari tilastokärkinä SM-kisoihin

Sotkamon Visa Lauri Kemppainen ja Raimo Kaattari matkaava ensi viikon vaihteessa Riihimäelle nuorten ja veteraanien penkkipunnerruksen Suomen mestaruuskisoihin.

Joulukuussa nuorten Suomen ennätyksen 220 kiloa punnertanut Kemppainen on uhkunut salilla hyvää nostokuntoa. ”Treeni on sujunut ihan ok” – toteaa Lauri kisan alla vaatimattomasti.

Tavoitteeksi Lauri on asettanut Suomen mestaruuden nuorten 82,5 kiloisissa ja samalla maajoukkuepaikan varmistamisen. Nuorten penkkipunnerruksen maailman mestaruuksista nostetaan toukokuussa Killeenissä (USA). Mikäli Lauri onnistuu parantamaan ennätystään kohenevat samalla myös Suomen ennätyksen lisäksi Pohjoismaiden ennätys.

Raimo Kaattari palaa nostolavalle viiden vuoden tauon jälkeen. Talvivaaran kautta Sotkamolaistunut Kaattari on siirtynyt jo veteraaniluokkaan, mutta tuloskunto ei ole parhaista vuosista paljoakaan hiipunut. Painon pudotus vanhaan sarjaan 60 kiloa aiheutti kiusauksia erityisesti joulun aikaan, mutta sarjapaino alkaa löytyä. Pitkä kilpailutauko jännittää hieman kokenutta vanhaa maajoukkuenostajaa, mutta tavoitteet on asetettu korkealle. ”Pyrin varmistamaan ensimmäisellä nostolla mestaruuden ja hyökkään sen jälkeen veteraanien SE:n ja PE:n kimppuun” – pohti Kaattari kisaviikolla.

Veteraanien Suomen ja Pohjoismaiden ennätys 60 kiloisissa on Jyväskylän Raimo Aallon nimissä. Aalto punnersi ennätyksen 142,5 kiloa peräti 27 vuotta sitten.