Kaattari ja Kemppainen penkkipunnerruksen SM-kisoihin viikonloppuna

Penkkipunnerruksen Suomen mestaruuksista nostetaan tulevana viikonloppuna Lopella. Kisoihin on ilmoittautunut 128 kilpailijaa neljästäkymmenestä seurasta.

Sotkamon Visalla on asettaa kisoihin kaksi raudan lujaa kilpailijaa, Raimo Kaattari (60kg) ja Lauri Kemppainen (82,5kg). Helmikuun alussa Raimon voittamalle veteraanien ja Laurin punnertamalle nuorten Suomen mestaruudelle on lupa odottaa jatkoa.

Raimo on tilastossa kärjessä ja lähtee viimeistelemään MM-kisakuntoaan tosimielellä. ”Nyt ei varmistella, vaan otetaan miehestä irti se mikä on lähteäkseen. Valitettavasti se tietää sarjan muille nostajlle sitä, että kulta ei ole jaossa” – kertoo Raimo itsevarmasti. Kaattari on asettanut vähimmäistavoitteekseen yleisen sarjan EM-rajan, mikä on 162,5 kiloa. Raimon kauden päätavoite on pääsiäisviikolla nostettavat veteraanien penkkipunnerruksen MM-kisat Orlandossa.

Nuori lahjakkuus Lauri Kemppainen lähtee kisaan tilaston jaetulta kolmannelta sijalta. Kisasta tulee tiukka, riskinottoa ja tiukkaa taktikointia nähdään varmasti. Sarjassa on viisitoista kilpailijaa, ja jos poisjääntejä ei tule, niin tilastokärki Kim Päivöke joutunee nostamaan b-ryhmään, sillä hänen tilastotuloksensa on tehty ylempään sarjaan. Tämä antaisi tietyn taktiikkaedun kilpakumppaneille. Tapanilan Juha Tuononen aikoo myös laihduttaa normaalia sarjaansa alemmas ja nähtäväksi jää paljonko se syö hänen tuloskuntoaan. Mitaleille kärkkyvät Laurin lisäksi kovimmin muun muassa Kiteen Antti Liimatainen (222,5kg), Kokkolan imon Kankkonen (220kg) ja Aavasaksan Matias Rahtu (220kg). Myös Laurin kauden päätavoite on asetettu kauemmas, toukokuun lopussa nostettaviin nuorten penkkipunnerruksen MM-kisoihin Teksasiin.