Kaatttari ja Kemppainen lunastivat lupauksensa Lopella

Sotkamon Visan Raimo Kaattari (60kg) ja Lauri Kemppainen lunastivat hienosti heihin kohdistetut odotukset lauantaina Lopella nostetuissa penkkipunnerruksen Suomen mestaruuskisoissa.

Kaattari todisti kisan alla uhoamansa tuloskunnon olevan realismia, sillä aloituspaino 152,5 kiloa varmisti mestaruuden ja jätti muut kilpakumppanit taistelemaan himmeimmistä mitaleista. Toinen nosto ei onnistunut, mutta viimeisellä Raimo työnsi jo kolmanteen yleisen sarjan Suomen mestaruuteen riittäneet voittoraudat tiukasti ylös. Sotkamolaisen voittotulos 162,5 kiloa on veteraanien Suomen ja Pohjoismaiden ennätys, ja siirtää samalla Asko Sirviön 13 vuotta vanhan yleisen sarjan piiriennätyksen historian kirjoihin. Hopealle nosti Tampereen Dmitrij Jakovlev 137,5 kilon tuloksella ja pronssi entiselle Raimo seurakaverille, Oulunsuun Taiston Raimo Savalojalle 127,5 kilon tuloksella. Kaattarin kisa toimi hyvänä kenraaliharjoituksena ennen reilun viikon kuluttua käytäviä veteraanien penkin MM-kisoja.

Nuori Lauri Kemppainen osoitti viimeistään nyt olevan maan kovinta kärkeä yleisessäkin sarjassa. Äärimmäisen tiukassa sarjassa yli kahdensadan kilon punnertajia oli tilastoissa kymmenkunta. Lauri aloitti kisan 210 raudalla ja murjoi toisella omissa nimissään olevaa SE:tä sivuavat 220 kilon raudat suorille käsille kuin ”tykin suusta”. Kolmannessa nostossa tankoon lastattiin onnistuessaan mestaruuteen vaadittavat 225 painot, mutta mestaruus ja uusi nuorten pohjoismaiden ennätys jäivät loppuojennusta vajaaksi. Kulta matkasi Tapanilan Erän kokeneelle Juha Tuonoselle 225 kilolla ja pronssin sai moninkertainen SM-ja arvokisamitalisti Kiteen Antti Liimaitainen 212,5 kilon tuloksella.

Kainuulaisten menestyksen täydensi Kajaanin Kuohun Timo Manninen sarjan 67,5 pronssilla. Laurin treenikaveri punnersi ennätyksensä 170 kiloa, ja jätti Tapanilan Ari Kurjenkallion neljänneksi painoedun turvin samallaa raudalla. Sarjan voitti TNT:n Antti Savolainen SE-tuloksella 203 kiloa.

Eriomainen suoritus kaikilta Kainuun vahvatassuilta. Sotkamon Visa onnittelee tuoreita SM-mitalisteja!