Pasi Kähkönen varmisti SM-hopean

Veteraanien voimanoston Suomen mestaruuskilpailut jatkuivat sunnuntaina 40-vuotiaiden raskaimmilla sarjoilla.

Jari Niskanen (110kg) aloitti kisan 285 kilon jalkakyykyllä, mutta kaksi seuraavaa yritystä 300 hylättiin tuomariäänin 2-1. Jarin selkä ja olkapää vihoittelivat ja hän joutui tekemään raskaan päätöksen jättää kisa kesken. Sarjan mestaruus meni Auli Aallolle 775 tuloksella.

Myös sunnuntaipäivä tarjosi visalaisille iloisen yllätyksen, kun ensimmäistä kertaa Sm-kisoihin osallistunut Pasi Kähkönen varmisti itselleen hopeisen mitalin. Pasi sai jalkakyykystä toisellaan 235 kilon tuloksen, penkissä jäätiin aloitukseen 155kg, vaikkakin yritys 170 kilosta oli hyvä. Maastavedon aloitus pudotettiin tiukan keskustelun jälkeen 220kiloon ja varmistettiin mitali kahden kilpakumppanin hölmöiltyä itsensä suihkuun ennen aikojaan. Toinen veto jätettiin taktisesti väliin ja viimeiseen Pasille lastattiin kultaan vaaditut 285 malmit. Tanko irtosi säärestä, muttei lattiasta. Pasi varmisti näin itselleen uransa ensimmäisen SM-mitalin.

Visa onnittelee mitalistejaan!