Visasta neljä veteraania Leppäveden SM-kisoihin

Sotkamon Visasta on kisoissa ennätysosanotto, kun neljä kypsän iän (40v) saavuttanutta urhoamme hyökkää raskaan raudan kimppuun.

Ensimmäisenä lavalle kipuaa Jarkko Heikkinen (75kg). Sarja vaikuttaa ennakkoon varsin tasaiselta, sillä kolmen parhaan tilastonoteeraukset yltävät 600 kilon paremmalle puolelle. ”Jarkon treenit on menny pääasiassa hyvin. Viimeistelytreeneissä on liikuteltu hyviä rautoja ja Jarkko lähtee selkeästi ottamaan kultaista mitalia tuolta ja samalla parantamaan yhteistulosennätystä” – kertoo Jarkon treenejä läheltä seurannut Erno Paavola.

Toisena lavalla nähdään punttikärpäsen puraisema Mikko Rusanen (82,5kg). Mikon sarjassa on täysi tohina, sillä sarjaan on päässyt 12 Suomen parasta kilpailijaa. Mestaruudessa lienee tiukimmin kiinni Tapanilan Juha Tuononen, joka punnersi viime viikonloppuna yleisen luokan penkin Suomen mestaruuden aivan Visan nuoren Lauri Kemppaisen nenän edestä.

”Tavoitteena olisi yrittää parantaa omia ennätyksiä. Kova tasohan siellä on, mutta omaa kisaa lähden tekemään ja katsotaan mihin se riittää. Jos oma ennätys tulee, niin olen tosi tyytyväinen, olipa sijoitus mikä tahansa” – mietti Mikko hyvin sujuneen harjoituskauden huipentumaa odotellessa.

Visan veteraanikruunua kantavan Jari Niskasen (110kg) valmistautuminen on ollut normaalia tuskaisempi. Kropan jumitilat ja penkkiharjoituksessa loukkaantunut olkapää saattavat pahimmillaan estää hallitsevan Euroopan mestarimme osallistumisen kisoihin. Kisasta olisi luvassa hermoja kutkuttavan mielenkiintoinen, sillä vastaan ovat asettumassa muun muassa kestomenestyjät kuten Aulis Aalto ja Tapani Laitala. ”Omalta kohdaltani treenit ovat olleet tukkoisia. Kyykkyä ovat varjostaneet ristiselän jumittuminen ja ihmeelliset tuikkimiset oikeaan pakaraan yli 250kg:n painoilla, joka on myös vaikuttanut osaltaan vetotreeneihin. Kaksi viikkoa sitten loukkasin hieman oikeata olkapäätä, kun 210 kilolla painoa laskiessa kuului pieni rusahdus. Aika pahalta näyttää” – kertoi Jari kuulumisistaan huolestuneena.

Viimeisenä visalaisista lavalle nousee Pasi Kähkönen (+125kg). Pasi kilpailee ensimmäistä vuottaan veteraanisarjoissa ja kisat ovat ensimmäiset SM-kisat hänelle. Tammikuun kisan jälkeen harjoittelua on hieman haitannut kolmen viikon lomareissun jälkeen vanha selkävaiva, mutta kisoihin lähdetään tekemään täydessä iskussa, kun hieroja sai taas virheasennot korjatuksi. Pasin harjoittelu on ollut tunnollista ja hyvää hetkittäisistä vaivoista huolimatta, ja kisasta on luvassa mukava yhteistulos. Aloitukset on mietitty varman päälle ja tuntemuksien mukaan edetään.

Visa toivottaa onnea ja voimia tulevaan kisarupeamaan!