Kvistille maastanoston EM-pronssia

Sotkamon Visan Jouni Kvist voitti maastanoston EM-pronssia voimanoston Euroopan mestaruuskilpailuissa Ruotsin Köpingissä. Sarjassa alle 82,5 kiloa kilpaillut Kvist nosti maasta toisella yrittämällään 312,5kg joka riitti kolmanteen sijaan. Kokonaiskilpailussa Kvist sijoittui seitsemänneksi tuloksella 825,0kg, joka on kainuun uusi piirin ennätys.

Kvist aloitti kilpailunsa helpohkolla 300,0kg jalkakyykyllä. Toiseen yritykseen lastattiin 315,0kg, mutta nosto epäonnistui. Kolmannen yrityksen samasta raudasta Kvist selvitti kuitenkin läpi tyylikkäästi. Penkkipunnerruksessa Kvistin tavoitteena oli kolme onnistunutta nostoa, johon hän myös pääsi. Kolmen punnerruksen jälkeen tulostaululla oli puhdas sarja 185,0kg – 192,5kg – 197,5kg. Maastanostossa aloitusrauta 300,0kg nousi helpon näköisesti. Toisella nostollaan 312,5kg Kvist tarrasi kiinni lajihopeaan. Piinaavan jännittävän kolmannen kierroksen lopussa Kvist oli tippunut lajimitalitilastossa pykälää alemmaksi ja lähti tavoittelemaan kultaa määräämällä tankoon henkilökohtaiset ennätysraudat 320,0kg. Rauta nousi polvien yläpuolelle, mutta tippui käsistä ennen loppuasentoa.

Kilpailun kirkkaimmat mitalit menivät Ukrainaan Andriy Nanieville (887,5kg) sekä Volodomyr Rysyeville (880,0kg). Pronssille ylsi venäjän Eugeny Vasyukov (872,5kg).