Voimaharjoittelun ohjausta Kajaanissa

Sotkamon Visa oli vahvasti edustettuna, kun Kajaanin kaupallisten salien ykkönen, Balance (www.balance-sport.fi), järjesti avoimien ovien päivän. Kajaanilaisille oli tarjolla harjoittelun ohjausta kädestä pitäen, kun omistajien asiantuntemuksen tueksi paikalle oli kutsuttu voimanostajat Helena ja Jouni Kvist, painonnostaja Toni Lappalainen, menestyneet fitness – kisaajat Maarit Ohtonen ja Henna Salomäki.

Balancen tempaukseen oli tunkua. Parhaimmillaan paikalla oli liki parikymmentä voimailusta innostunutta. Neljän tunnin opastussession kävijämäärä nousi arviolta liki viiteen kymmeneen ihmiseen. – Neljä tuntia painettiin ilman taukoa. Koko ajan oli useampia neuvottavia paikalla, totesi Jouni tiukan rypistyksen jälkeen iloisena. Voimaharjoittelussa on potentiaalia!

Kävijöiden ikäjakauma oli noin 15–45 ikävuoden välillä. Harrastustaustat vaihtelivat tavallisen kuntosaliharrastajan ja kilpaurheilijan välillä. Kävijät saivat hyödyllisiä neuvoja nostotekniikoista ja harjoittelusta. Jälleen kerran Sotkamon Visa kantoi kortensa kekoon suomalaisen voimailun eteen.

– Pyyteetöntä työtä rakkaan lajin hyväksi tehtiin jälleen, tiivisti Helena väsyneenä, mutta silminnähden onnellisena.