Jari Niskaselle penkkipunnerruksen lajipronssia veteraanien MM-voimanostossa

Sotkamon Visan Jari Niskanen sijoittui seitsemänneksi veteraanien voimanoston MM-kilpailuissa Tsekeissä perjantai-iltana.

Jarin kilpailu alkoi jännittävissä merkeissä, sillä helposti noussut jalkakyykyn aloitusrauta 285,0kg hylättiin syvyyden takia. Pieni takaisku ei kuitenkaan Sotkamolaista masentanut, sillä toinen yritys 295,0 kilosta nousi ylös tyylipuhtaasti. Viimeisellä nostolla ylös asti tuotu 305,0kg hylättiin niinikään syvyyden vuoksi.

Penkkipunnerruksessa Niskanen suoritti tyylipuhtaan sarjan 200,0kg – 210,0kg ja 220,0kg. Erinomaiset punnerrukset saivat arvoisensa sinetin, kun kilpakumppanit eivät saaneet viimeisiä nostojaan hyväksytysti ylös ja Niskanen nappasi kotikatsomoiden suureksi yllätykseksi penkkipunnerruksen lajipronssia.

Maastanostoon Niskanen lähti jännittävistä takaa-ajo asemista seitsemänneltä sijalta. Rutiininomaisen aloituksen (270,0kg) jälkeen Sotkamolainen hyökkäsi mitalitaistoon määräämällä tankoon pronssimitaliin oikeuttavat 287,5kg. Tanko nousi lupaavasti polviin asti, mutta jäi harmittavasti viimeistelyä vaille. Viimeisellä kierroksella kilpakumppanit saivat etumatkaa niin paljon, että Niskanen joutui pyytämään viimeiseen yritykseensä henkilökohtaiset ennätysrautansa 297,5kg joka oli tällä kertaa liikaa.

Kisan jälkeen Tsekeistä tavoitettu Niskanen oli harmissan koska kyykyt menneet läpi syvyyden takia, sillä varaa olisi ollut enempäänkin. Lisäksi orastava poskiontelotulehduksen alku vei hieman mehuja nostoista. Päivän saldo 785,0 kiloa oli kuitenkin erittäin hyvä tulos vastikään hauislihaksen repeämästä toipuneelle Niskaselle, vaikkei se mitalisijoihin tänä vuonna riittänytkään

Kilpailun voitti Kanadan Tom Nicholls tuloksella 900,0kg. Muut mitalisijat menivät isäntämaa Tsekille tasatuloksella 820,0kg Jiri Grygan sekä Zoltan Kanatin toimesta. Sarjan toinen Suomalaisnostaja Pasi Kemppainen sijoittui kahdeksanneksi.